הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/01/25 12:16
7.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מזה 20 שנה שאני חי, נושם ומנהל את עולמות ה-ERP וה-CRM, המתנהלים כבר שנים רבות ללא קפיצות משמעותיות. אך כיום הבינה המלאכותית היוצרת (GenAI) – בדומה למה שהיא מחוללת ביתר התחומים בהם היא משתלבת – אחראית לשינוי אדיר בתהליכים, והיא גם סייעת באוטומטיזציה ובקבלת החלטות. מאמר זה סוקר שמונה נושאים בהם ה-GenAI גורמת לשינוי של ממש באופן פעולתן והפעלתן של מערכות ERP.
על ידי שילוב AI במערכות ERP, המנהלים יקבלו כלי עזר בעלי יכולת הבנה, המספקים גם המלצות ומסייעים בקבלת החלטות חכמות ומדויקות יותר
התאמה אישית ותחזיות חכמות – אחד השיפורים המרכזיים ש-GenAI צפויה להביא למערכות ERP הוא היכולת לבצע התאמה אישית ברמה גבוהה ולספק תחזיות מדויקות. מערכות ERP מסורתיות אמנם מציעות ניתוח נתונים ודיווחים, אך הבינה המלאכותית מאפשרת לא רק לנתח נתונים, אלא גם לחזות מגמות על בסיס כמויות עצומות של מידע היסטורי ונתונים בזמן אמת. כך, ניתן להעריך בצורה טובה יותר ביקושים, מלאים ותכנון תקציבי המבוסס על דפוסי השימוש וההעדפות של הארגון.
שיפור חווית המשתמש באמצעות ממשקים דינמיים – ממשקים מבוססי GenAI יכולים לשנות את חוויית המשתמש על ידי הפיכת מערכות ERP לידידותיות ואינטואיטיביות יותר. לדוגמה, ניתן לשלב עוזרים וירטואליים שיכולים להגיב לשאלות המשתמשים ולהציע פתרונות בצורה חכמה ומותאמת אישית, בדיוק כמו התנהלותם של צ'טבוטים בעולמות השירות והמכירה. כך, במקום הדרכה ידנית ותחזוקה יקרה, המשתמשים יקבלו ממשק מותאם אישית אשר משתפר עם הזמן.
ניהול מלאים ורכש מבוססי AI – ה-GenAI משנה את הדרך שבה מערכות ERP מטפלות במלאי ובתהליכי רכש. מערכות AI יכולות לא רק לנטר את מלאי המחסנים, אלא גם להמליץ על כמויות רכש מדויקות ולקדם תכנון אופטימלי, המבוסס על תחזיות ודפוסים. כך, במקום להתבסס רק על נתונים היסטוריים סטטיים, ה-AI מסייעת לזהות שינויים עתידיים ולהתכונן אליהם בצורה חכמה. דוגמה לכך היא יכולת למנוע חוסרי מלאי או רכישות מיותרות באמצעות ניתוח רצוף של מגמות הביקוש.
שיפור תהליכי קבלת ההחלטות – מערכות ERP עתידיות המשתמשות ביכולות GenAI עשויות לשפר משמעותית את תהליכי קבלת ההחלטות בארגונים. על ידי שילוב AI במערכות ERP, המנהלים יקבלו כלי עזר בעלי יכולת הבנה, המספקים גם המלצות ומסייעים בקבלת החלטות חכמות ומדויקות יותר. מודלים של AI יכולים להמליץ על פעולות בהתאם לניתוח סיכונים והזדמנויות במידע השוטף, דבר שיכול לסייע במניעת טעויות ובחיזוק התגובות לבעיות בזמן אמת.
שיפור פרודוקטיביות העובדים – GenAI מאפשרת הטמעת אוטומציה חכמה ומעבר מתהליכים ידניים לאוטומטיים עם יכולת התאמה משתפרת. ניתן לחסוך לעובדים זמן במשימות מונוטוניות, כמו סיכום דו"חות כספיים, סיכום חשבוניות או כתיבת מיילים ללקוחות לגבי תשלומים. עם AI פשוט מבקשים מהמערכת להפיק דו"ח כספי או לכתוב עבורכם את המייל, וכל מה שנשאר זה לוודא את תקינותו של התוכן ולשלוח אותו. כך נחסך זמן רב ואף נמנעות טעויות.
כלי GenAI שמשנה גם את עולם מערכות ה-ERP. ה-Copilot מבית מיקרוסופט.
העצמת המשתמשים העסקיים לפתח פונקציות חדשות – רוצים לפתח מודול חדש או פונקציה חדשה? כלי AI כמו ה-Copilot של מיקרוסופט, וכלים דומים, מאפשרים למשתמשים עסקיים לפתח קוד באופן עצמאי דרך מחוללים, מה שמפחית את התלות בצוותי IT ומאיץ את זמן ההטמעה והשינוי במערכות.
שיפור תזרים המזומנים והרווחים – ה-AI מסייעת בתהליכי גבייה, כאשר הסטטיסטיקה מראה על שיפור של פי 4 בכיסוי חובות לקוחות. ייעול תהליך זה מוביל לשיפור ישיר בשורת הרווח.
סיוע בשמירה על אבטחת המידע ועמידה בתקנים – GenAI מסוגלת לסייע באיתור פרצות אבטחה במערכות ERP, אשר בסיסי הנתונים שלהן שומרים נתונים קריטיים ורגישים של הארגון. על ידי ניתוח דפוסי התנהגות באופן קבוע, מערכת ה-AI יכולה לאתר פעילויות חריגות ולהתריע עליהן בזמן אמת, מה שחשוב מאוד בעידן בו איומי הסייבר הופכים למורכבים יותר. בנוסף, ה-AI יכולה לסייע בהתאמת תקנים ורגולציות ולוודא שהנתונים והנהלים המוטמעים במערכת עומדים בכל התקנות הנדרשות.
לסיכום ניתן לומר שה-GenAI מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בעולם מערכות ה-ERP. על ידי התאמה אישית, חיזוי מדויק, אוטומציה של תהליכים ושיפור קבלת ההחלטות, GenAI מעצימה את העובדים, משפרת את יעילות הארגון ומסייעת בשמירה על אבטחת המידע. השילוב של GenAI במערכות ERP פותח אפשרויות חדשות, ומרחיב את היכולות של הארגונים להתמודד עם אתגרי העתיד.
כתיבת המאמר נעשתה בסיוע GenAI ועל סמך תוכן מהספר "אנושות 2.0" מאת יוסי חיימוב, EVP לתחום פתרונות מיקרוסופט באברא
20/01/25 14:45
7.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נס הטמיעה את פתרון האבטחה של Layer7 מבית ברודקום במימון ישיר. הפרויקט ארך כחצי שנה והסתיים באחרונה. היקפו הכספי לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בענף העריכו אותו במאות אלפי שקלים.
המניע לביצוע הפרויקט היה הרצון לעמידה ברגולציית הבנקאות הפתוחה – רפורמה של בנק ישראל, שמחייבת גופים מוסדיים שמעניקים אשראי והלוואות להעביר את המידע על לקוחותיהם לגורמי צד שלישי רק בהסכמתם.
אנשי נס ערכו את הפרויקט בשיתוף אנשי נספרו, קבוצת הפתרונות של החברה, המפיצה בבלעדיות את מוצרי Layer7 בישראל.
הפרויקט כלל בניית ארכיטקטורה מלאה, על בסיס המערכות של מימון ישיר, הקמת תהליכים מאובטחים מקצה לקצה לטובת תמיכה מלאה ברגולציה ושימוש בתקני אבטחה מחמירים. העבודה נערכה מול צוותי התשתיות ואנשי אבטחת המידע והבדיקות של מימון ישיר, על מנת להבטיח את איכות הפתרון ולתת מענה מלא לדרישות הרגולציה.
Broadcom Layer7 נועד לנהל ולהגן על ממשקי התכנות של יישומים (APIs) ארגוניים. הוא מספק שכבת אבטחה נוספת בין היישומים הפנימיים של הארגון לבין העולם החיצוני, ומאפשר שליטה מלאה על הגישה אליהם. הפתרון כולל כמה תכונות, כגון אימות משתמשים, הצפנת תעבורה, הגבלת קצב, ניהול מכסות והגנה מפני התקפות נפוצות. בשל הטמעת הפתרון, מימון ישיר יכולה להבטיח את זמינותם וביצועיהם של ה-APIs שלה, לשפר את אבטחת המידע, ולספק חוויית משתמש פשוטה וחלקה יותר. עוד מספק הפתרון יכולת קבלת החלטות מבוססות נתונים.
"פתרון מותאם בזמן קצר, תוך עמידה בדרישות הרגולטור"
לדברי קרן זק"ש, מנהלת מחלקת מערכות מידע במימון ישיר, "עם סיום הפרויקט, יש לנו יכולת לפתח בצורה גמישה ויעילה את מודל הבנקאות הפתוחה, ולעשות זאת באינטגרציה מיטבית עם מערכות הליבה של החברה. כך, מימשנו פתרון מותאם למימון ישיר בזמן קצר, תוך עמידה בדרישות הרגולטור. לאחר הטמעתו, המוצר מאפשר לנו עצמאות מלאה בתפעול שלו על ידי כוח האדם הפנימי שלנו".
זוהר פרל, מנהל חטיבת ברודקום בנספרו. צילום: שאולי לנדנר, סטודיו ארט
זוהר פרל, מנהל חטיבת ברודקום בנספרו, ציין כי "המוצר מוטמע בכמה ארגונים פיננסיים בישראל, ומעניק למימון ישיר את המענה האיכותי ביותר לרגולציה ולצורך הארגוני שלה. במסגרת התהליך הענקנו תמיכה מקצועית של מומחים בכל שלב – מהאפיון, דרך הארכיטקטורה והבדיקות, וכלה בעלייה של הפתרון לאוויר. התהליך הושלם בלוח זמנים קצר וענה לדרישות הרגולטור. הטמעת הפתרון חוסכת למימון ישיר משאבים טכנולוגיים רבים על ידי הפחתת הצורך בפיתוחים מותאמים אישית ותחזוקה מורכבת. בנוסף, רמת האבטחה הגבוהה שמספק הפתרון מצמצמת את הסיכון לפרצות אבטחה ומפחיתה את העלויות הפוטנציאליות הקשורות לטיפול באירועי סייבר".
20/01/25 08:12
6.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מרחב הסייבר העולמי מורכב ומאופיין באי-ודאות גיאו-פוליטית, לצד איומי הסייבר שנהיים מתוחכמים עוד יותר. בתוכו, אי-השוויון בסייבר הולך ומתרחב, כך לפי תחזית אבטחת הסייבר הגלובלית ל-2025 של הפורום הכלכלי העולמי.
המורכבות, הסבירו, מונעת על ידי שורת גורמים: המתיחות הגיאו-פוליטית הגוברת, שתורמת עוד אי-ודאות לסביבה לא ודאית; שילוב מוגבר ותלות בשרשראות אספקה מורכבות יותר, המובילים לנוף סיכונים מעורפל ובלתי צפוי עוד יותר; האימוץ המהיר של טכנולוגיות מתפתחות תורם לפגיעויות חדשות, ופושעי הסייבר רותמים אותן ביעילות במתקפות שלהם; ריבוי הדרישות הרגולטוריות מכביד משמעותית על ארגונים.
"המורכבות הגוברת של מרחב הסייבר", נכתב, "מחריפה את אי-השוויון הקיברנטי, מרחיבה את הפער בין ארגונים גדולים לקטנים, מעמיקה את הפער בין הכלכלות המפותחות לאלו המתעוררות ומרחיבה את הפערים המגזריים".
בהיבט של גודל הארגון, כ-35% מהארגונים הקטנים סבורים שהחוסן שלהם בסייבר אינו מספק, נתון שגדל פי 7 בהשוואה ל-2022. לעומת זאת, שיעור הארגונים הגדולים המדווחים על חוסן סייבר שאינו מספיק – ירד כמעט בחצי, מ-13% ב-2022 ל-7%.
הפער בחוסן הקיברנטי מודגש עוד יותר בהבדלים אזוריים. רק 15% מהתושבים ומהארגונים באירופה ובצפון אמריקה אינם בטוחים ביכולתה של מדינתם להגיב לאירועי סייבר גדולים המכוונים לתשתיות קריטיות. הנתון עולה ל-36% באפריקה ול-42% באמריקה הלטינית.
המגזר הציבורי נפגע באופן לא יחסי: 38% מהארגונים במגזר הציבורי-ממשלתי דיווחו על חוסן סייבר שאינו מספיק, לעומת 10% בלבד מהארגונים הבינוניים-גדולים במגזר הפרטי. חוסר השוויון הזה בא לידי ביטוי גם במצוקת כוח האדם המקצועי לתחום הסייבר, כאשר 49% מהארגונים במגזר הציבורי ציינו כי חסרים להם הכישרונות הדרושים כדי לעמוד ביעדי אבטחת הסייבר שלהם. הנתון משקף עלייה של 33% מ-2024.
הדו"ח מציין כמה מהמגמות העיקריות הצפויות השנה: פגיעויות בשרשרת האספקה, "המתגלות כסיכון הסייבר העיקרי בתחום, בשל סביבתו הרחבה". 54% מהארגונים הגדולים זיהו את אתגרי שרשרת האספקה כחסם הגדול ביותר להשגת חוסן סייבר. "המורכבות הגדלה של שרשראות האספקה", נכתב, "יחד עם היעדר נראות ופיקוח על רמות האבטחה של ספקים, מציבים את התחום כסיכון אבטחת הסייבר המוביל עבור ארגונים". החששות העיקריים בעולם שרשרת האספקה הם: פגיעויות תוכנה שהוכנסו על ידי צדדים שלישיים והתפשטות של מתקפות סייבר ברחבי האקו-סיסטם.
לפי הדו"ח, "מתחים גיאו-פוליטיים מעצבים את אסטרטגיית אבטחת הסייבר בארגונים". כך, כמעט 60% מהארגונים דיווחו כי מתחים גיאו-פוליטיים השפיעו על אסטרטגיית אבטחת הסייבר שלהם. אחד מכל שלושה מנכ"לים ציין שהדאגה העיקרית שלו היא ריגול סייבר, אובדן מידע רגיש וגניבת קניין רוחני. במקביל, 45% ממנהלי אבטחת המידע ואנשיהם, מודאגים משיבוש פעולות ותהליכים עסקיים.
וכמובן – גם AI
עוד נכתב בדו"ח, כי "אימוץ מהיר של בינה מלאכותית מעלה נקודות תורפה חדשות". כך, בעוד 66% מהארגונים צופים שלבינה מלאכותית תהיה ההשפעה המשמעותית ביותר על אבטחת סייבר בשנה הקרובה, רק 37% מהם דיווחו על קיום תהליכים להערכת האבטחה של כלי AI לפני הטמעתם. מצב זה, הסבירו הכותבים, "חושף את הפרדוקס של הפער – בין ההכרה בסיכוני אבטחת סייבר מבוססי AI, לבין יישום מהיר של בינה מלאכותית, בלא אמצעי האבטחה הדרושים כדי להבטיח עמידות וחוסן סייבר". כך, לפי הדו"ח, "בינה מלאכותית יוצרת, GenAI, מגדילה את היכולות של פושעי הסייבר, ותורמת לעלייה במתקפות מבוססות הנדסה חברתית".
72% מהארגונים דיווחו על עלייה בסיכוני הסייבר, כאשר כופרות הן עדיין הדאגה העיקרית. כמעט 47% מהארגונים ציינו את ההתקדמות של שחקני האיום, העושים שימוש ב-GenAI – כדאגה העיקרית שלהם, המאפשרת התקפות מתוחכמות ומדרגיות יותר. עוד צוין, כי ב-2024 חלה עלייה חדה במתקפות פישינג והנדסה חברתית, ו-42% מהארגונים דיווחו על אירועים שכאלה.
רגולציות ותקנות, ציינו מחברי הדו"ח, מחזקות את החוסן הקיברנטי, והן גורם חשוב לשיפור מצב אבטחת הסייבר הבסיסי ולבניית אמון. אולם, הריבוי שלהן והגדרת רגולציות שונות למגזרים השונים – מציבים אתגרים משמעותיים לתחום. כך, יותר מ-76% ממנהלי אבטחת המידע (CISOs) דיווחו כי פיצול הרגולציה בין תחומים, משפיע מאוד על יכולת הארגונים שלהם לשמור על התאימות לרגולציות.
הדו"ח ציין בעיה רבת שנים: "ארגונים מתמודדים עם מחסור קריטי בכישרונות סייבר". מאז 2024, פער מיומנויות הסייבר גדל ב-8%, ושניים משלושה ארגונים דיווחו על פערי מיומנויות בשיעור בינוני עד קריטי. רק 14% מהארגונים בטוחים שיש להם את ההון האנושי והכישורים לטיפול בתחום.
התחזית, שנכתבה בשיתוף אקסנצ'ר (Accenture), ופורסמה לפני ימים אחדים, התבססה על ראיונות עם מאות מנכ"לי ארגונים ומנהלי האבטחה שלהם, ב-57 מדינות, ומסתיימת בהמלצה: על המנהיגים לאמץ הלך רוח של "אבטחה תחילה".
20/01/25 12:30
6.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
וולט הודיעה היום (ב') על תוכנית מנויים חדשה, שמוזילה את דמי המשלוח. אלא שמהצד השני, היא הודיעה על מדיניות חדשה של "דמי תפעול דינמיים", שמשמעותם הכפלה של דמי התפעול – שגם כך עוררו זעם מאז שהחברה הוסיפה אותם – משני שקלים כיום לקצת יותר מארבעה שקלים להזמנה בממוצע ללקוח.
תוכנית המנויים החדשה של החברה נקראת וולט פלוס, ובמסגרתה הלקוחות ישלמו דמי משלוח קבועים של 49 שקלים לחודש. אלא שיש מגבלות: לא מדובר בהזמנות מכל העסקים – אלה יוכלו לבחור האם הם משתתפים בתוכנית או לא – והיא תקפה רק ל: מסעדות שנמצאות במרחק של עד ארבעה קילומטרים מהכתובת למשלוח (בקו אווירי), ובהזמנה של מינימום 60 שקלים; חנויות שנמצאות במרחק של עד שישה קילומטרים ובהזמנה של מינימום 60 שקלים; וסופרמרקטים שרחוקים עד ארבעה קילומטרים מהכתובת שאליה אתם רוצים שהמשלוח יגיע, ובלבד שהזמנתם בסכום של 140 שקלים ומעלה. החודש הראשון יהיה בחינם. לטענת החברה, התוכנית תוזיל את העלות הממוצעת של דמי המשלוח והתפעול ללקוחות הממוצעים בסכומים שנעים בין עד 17 ל-131 שקלים בחודש.
באשר לבתי העסק, כל אחד מהם יוכל להצטרף לתוכנית ולא לשלם ב-"חודשי ההשקה" (בוולט לא מגדירים בכמה חודשים מדובר), ולאחר מכן היא תעלה 3.8 שקלים להזמנה.
דמי התפעול – משני שקלים לבין שקל ל-5.9 שקלים
וולט השיקה במקביל כמה פיצ'רים נוספים, כאשר המרכזי שבהם הוא, כאמור, "דמי תפעול דינמיים" – שינועו בין שקל ל-5.9 שקלים להזמנה. ככה זה עובד: על כל הזמנה של מתחת ל-60 שקלים ישלם הלקוח דמי תפעול של שקל אחד בלבד, ועל כל הזמנה של מעל סכום זה – כ-5% מסך ההזמנה, עם רף עליון של 5.9 שקלים. כאמור, בוולט עצמה מודים שבממוצע, הסכום יעמוד על מעט יותר מארבעה שקלים להזמנה – לעומת שניים כיום.
תוכנית נוספת, שהחברה תשיק ביום ב' הקרוב, היא וולט ואליו – שלדבריה תאפשר ללקוחות הזמנות במחירים משתלמים בשלושה מקרים: בלילה, על פי קטגוריות שונות – ובצפון, שם מקווים בוולט לחזור לפעול בקרוב, בעקבות הפסקת האש.
עוד פיצ'ר, שיושק בהמשך השנה, הוא כלי חיפוש, שיעזור לכל צרכן להבין מה חשוב לו במוצר שהוא רוצה להזמין – קרבה, איכות, המחיר הכי טוב וכדומה. יצוין כי הפיצ'ר הזה לא יחול על מסעדות וכי הוא ייפתח לקהל המשתמשים לקראת חגי תשרי.
לפני כן, באפריל, החברה תשיק את Wolt Package – כלי שבאמצעותו ניתן יהיה להזמין שליח, שימסור את המשלוח בין שתי כתובות. לדוגמה, אם הגעתם הביתה וגיליתם ששכחתם את המפתחות, תוכלו להביא, באמצעות שליח וולט, מפתחות לבית מבן.בת הזוג. כמו בהזמנות רגילות מהאפליקציה, הפיצ'ר יאפשר לכם לראות היכן נמצא השליח בכל זמן נתון.
פיצ'רים נוספים
וולט פועלת ב-31 מדינות, שהפיצ'רים שהיא משיקה היום בישראל כבר פועלות במרביתן. היא החלה לפעול בארץ לפני שש שנים – בתל אביב, וכיום היא פעילה ביישובים רבים, מקריית שמונה ועד אילת. בניגוד למה שניתן לחשוב, רוב ההזמנות בוולט כיום הן מחוץ לאזור תל אביב. בכל שנה, שני מיליון ישראלים משתמשים באפליקציה לפחות פעם אחת. מספר בתי העסק בארץ שניתן להזמין מהם באמצעות וולט עומד על 10,000.
לאורך השנים נשמעו תלונות מצד חלק משליחי וולט (שנקראים וולטרים) על העובדה שהם עצמאיים ואין בינם לבין החברה יחסי עובד-מעביד. הנושא הגיע לבית המשפט ב-2020 ונמצא כיום בהליך גישור בין הצדדים. לטענת החברה, השליחים ייהנו מהתוכניות והפיצ'רים החדשים, משום שהם מעודדים יותר הזמנות – וגיוון של המוצרים שהלקוחות מזמינים, ושל המקומות שהם מזמינים מהם.
תומר כהן, מנכ"ל וולט ישראל, הציג את התוכניות החדשות באירוע עיתונאים שהחברה קיימה היום במשרדיה בתל אביב – אולם לא נשאר כדי לענות על שאלות. לדבריו, התוכניות הללו נבעו מהקשבה של החברה לצרכי המשתמשים. כהן טען כי "וולט של 2025 תהיה חוויה חדשה, עם אפשרויות שהצרכן הישראלי לא הכיר עד היום". הוא כינה את וולט פלוס "בשורה צרכנית, שמאפשרת ללקוחות להזמין יותר ולשלם פחות". לדבריו, "אנחנו גאים להוביל את כלכלת הפלטפורמה, ולתת להרבה אנשים אפשרות וחופש לבחור – ולחסוך זמן".
20/01/25 13:29
6.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עם חילופי הממשל בארצות הברית, הבית הלבן מאבד את אחת מנשות ואנשי הסייבר הטובים.ות בארצות הברית: אן נויברגר, סגנית היועץ לביטחון לאומי לתחומי הסייבר והטכנולוגיות המתפתחות במועצה לביטחון לאומי בממשל – התפטרה מתפקידה. זאת, כחלק מהנוהג בארצות הברית, שלפיו ברגע שנכנס ממשל חדש לבית הלבן – כל אנשי הממשל היוצא מפנים את מקומם.
נויברגר נחשבת ל-"תותחית" בתחומה, ועזיבתה מעוררת דיון על נוף האיומים ואבטחת הסייבר בארצות הברית. היא עוזבת את תפקידה בתקופה מאתגרת: האיומים בסייבר מצד "ציר הרשע הקיברנטי" – סין, רוסיה, איראן וצפון קוריאה, ובמיוחד מסין – הגיעו לרמות חדשות, הן בהיקף והן בתחכום.
צעדים משמעותיים שנויברגר הייתה אחראית להם
במהלך כהונתה, ממשל ביידן ביצע כמה צעדים משמעותיים בהתמודדות עם איומי סייבר אלה, כאשר אחד התחומים המרכזיים היה הגנה על תשתיות קריטיות בארצות הברית. עיקר החשש נסב סביב מתקפות שה-"רעים" עלולים לבצע על רשתות חשמל, חברות אנרגיה, מערכות תקשורת וארגונים ממגזרים חיוניים אחרים.
אנליסטים ציינו כי אחד מהישגיה הגדולים של נויברגר היה הכנה, ליווי צמוד והשקת תוכנית Cyber Trust Mark. יוזמה זו נועדה לשפר את תקני האבטחה עבור מוצרי צריכה אלקטרוניים, ולסייע לצרכנים לזהות מוצרים בטוחים ומאובטחים יותר. אחד הדגשים במיזם היה על מוצרי אינטרנט של הדברים, שרבים מהם חשופים למגוון פגיעויות אבטחה. המיזם פעל להענקת תמריצים ליצרנים, כדי שמוצריהם יעמדו בתקני אבטחת סייבר גבוהים יותר.
נשיא ארצות הברית היוצא, ג'ו ביידן. צילום: ShutterStock
התוכנית היוותה עמוד תווך מרכזי באסטרטגיית אבטחת הסייבר של הממשל, שכללה גם שני צווים מרכזיים בנושאי אבטחת סייבר ופיתוח מדיניות עתידית לתחום. אחד מהם הוא צו אבטחת סייבר שהנשיא היוצא, ג'ו ביידן, הנפיק שלשום (ש'), על בסיס פעילותה של נויברגר. אנליסטים כינו את הצו הזה "שאפתני". מטרתו היא לחזק את הגנת הסייבר של הממשל האמריקני. ההכנות לצו החלו בעקבות מתקפת הכופרה על קולוניאל פייפליין ב-2021, והוא כולל הנחיות לשיפור אבטחת התוכנה והענן, לטובת מניעת איומי סייבר מתמשכים, בעיקר מצד סין ורוסיה.
אנליסטים העריכו שלמרות עזיבתה של נויברגר, כחלק מהחלפת אלפי בעלי תפקידים בוושינגטון, ההתמקדות של הממשל החדש באבטחת סייבר צפויה להימשך. זאת, בשל ההשפעה רחבת ההיקף של הצו שהוציא ביידן על עבודת קבלני משנה העובדים מול ועם הממשל הפדרלי, שיידרשו להטמיע נוהלי אבטחת סייבר טובים יותר, לטובת סביבה דיגיטלית מאובטחת יותר.
חרדית ממשפחה של ניצולי שואה וחטופי אנטבה
נויברגר מונתה לתפקידה בממשל ביידן בינואר 2021, ממש עם כניסתו של הנשיא הדמוקרטי לבית הלבן. קודם לכן היא שימשה במשך יותר משנה כראשת מנהלת אבטחת הסייבר של הסוכנות האמריקנית לביטחון לאומי, ה-NSA, מאז הקמתה. המנהלת מאחדת את משימות המודיעין וההגנה בסייבר של ה-NSA ונויברגר דיווחה ישירות לראש הסוכנות, המשמש גם מפקד פיקוד הסייבר בצבא האמריקני.
בעבר שימשה נויברגר כמובילת כוח המשימה שהוקם ב-NSA כדי להתמודד עם האיומים הרוסיים על הבחירות לנשיאות ארצות הברית, שכונה "רוסיה הקטנה".
נויברגר, שמתגוררת בבולטימור, החלה לעבוד במגזר הציבורי האמריקני לאחר פיגועי ספטמבר 2001. היא מונתה ב-2014 למנהלת הסיכונים הראשית של ה-NSA. כמו כן, היא שימשה בעבר כסגנית מנהל התפעול של הסוכנות, סייעה נויברגר בהקמת פיקוד הסייבר האמריקני וכיהנה כעוזרת המשנה למנכ"ל הסוכנות לביטחון לאומי.
"בעיות מעטות" הקשורות להיותה יהודייה חרדית
בראיון לעיתון היהודי-אמריקני פורוורד אמרה נויברגר כי "האיומים מצד אלה שרוצים לגרום לנו נזק הם אמיתיים ולא נעלמים. אנחנו מחויבים להגן על ארצנו בדרכים חוקיות. האומה שלנו צריכה להישאר ערנית בכל הנוגע לביטחון ברשת. ה-NSA תורמת תרומות קריטיות כדי להגן על האומה". היא ציינה בראיון כי במהלך עבודתה נתקלה ב-"בעיות מעטות" הקשורות להיותה יהודייה חרדית, וכי היא שמחה לשמש מודל לחיקוי עבור נשים חרדיות.
נויברגר, בת 48, המכונה גם חני, גדלה בבורו פארק – אזור יהודי-חרדי בברוקלין, ניו יורק. היא למדה שם בבית הספר לבנות בית יעקב. כמו כן, היא בוגרת מכללת טורו בניו יורק ובית הספר למנהל עסקים קולומביה, ועבדה בתוכנית היוקרתית של עמיתי הבית הלבן. בנוסף, נויברגר מנהלת את ארגון הצדקה אחות לאחות, שמסייע לאימהות חד הוריות גרושות בקהילות היהודיות-אורתודוקסיות.
הוריה של נויברגר היו בין בני הערובה שחולצו על ידי לוחמי סיירת מטכ"ל מנמל התעופה באנטבה ב-1976, לאחר שמטוס אייר פראנס שבו טסו מתל אביב לפריז נחטף על ידי מחבלים פלסטינים והם הנחיתו אותו בנמל תעופה זה. היא אמרה שהאירוע הזה, כמו גם העובדה שמשפחתה עברה את השואה, סייעו לעצב את תפיסת עולמה.
בראיון לעיתונאית סיון רהב-מאיר, שפורסם בידיעות אחרונות, אמרה נויברגר כי "מבין שמונת הסבים והסבתות של הוריי, שבעה נרצחו באושוויץ. אחת שרדה. המשפחה היגרה מהונגריה לאמריקה אחרי השואה. הייתי תינוקת כשההורים שלי חסכו כסף ויצאו בפעם הראשונה לחופשה, ב-1976, והשאירו אותי עם סבתא. המטוס שלהם נחטף לאנטבה. אלמלא מבצע אנטבה, הוריי לא היו חוזרים הביתה. כשאני עוסקת במודיעין ובמאבק ברוע ובטרור, כל הרקע הזה מגיע איתי בבוקר לעבודה".
20/01/25 16:13
6.21% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
רעיית נשיא ארה"ב הנבחר, דונלד טראמפ, השיקה מטבע קריפטו משלה בשם MELANIA$, רגע לפני כניסתו של בעלה לבית הלבן והשבעתו לנשיאות הערב (ב').
ההשקה של מטבע המם של מלניה טראמפ מגיעה לאחר שגם טראמפ עצמו השיק אסימון קריפטו משלו בשם TRUMP$, כפי שדיווחנו אתמול. שני המטבעות זכו לתשומת לב רבה ועוררו עניין בקרב חובבי הקריפטו.
ה-MELANIA$, כמו המטבע של הנשיא הנבחר, הושק ברשת הבלוקצ'יין סולנה (Solana), ושווי השוק שלו עמד על כ-1.7 מיליארד דולר עם השקתו. תוך שלוש שעות בלבד ממועד ההשקה, נסק המטבע והשווי שלו זינק ל-10 מיליארד דולר.
לעומת זאת, באופן לא מעט פרדוכסלי, שוויו של המטבע האחר של המשפחה, ה-TRUMP$, שהגיע בשיאו ובתוך זמן קצרצר לכ-14.5 מיליארד דולר, צנח ביותר מ-40% עקב השקת המטבע המתחרה של הרעיה מלניה. הצניחה הזו גרמה ל-TRUMP$ לאבד את מקומו בין שני מטבעות המם המובילים בשוק, כאשר האסימון המוכנה 'שיבה אינו' (לא הדוג'קוין אלא זה ששמו הלועזי הוא SHIB) חזר למקום השני.
נכון למועד פרסום שורות אלו, מחיר ה-TRUMP$ הוא כ-47.14 דולר לאסימון – עם ירידה של 32.40% ב-24 השעות האחרונות. השווי הכולל של מטבע טראמפ מוערך בכ-9.42 מיליארד דולר.
MELANIA$ נסחר במחיר של 8.06 דולר – עלייה של 9.97% ב-24 השעות האחרונות, ואילו השווי הכולל של המטבע של מלניה עומד על כ-1.54 מיליארד דולר כעת. The Official Melania Meme is live!
You can buy $MELANIA$ now. https://t.co/8FXvlMBhVf
FUAfBo2jgks6gB4Z4LfZkqSZgzNucisEHqnNebaRxM1P pic.twitter.com/t2vYiahRn6
— MELANIA TRUMP (@MELANIATRUMP) January 19, 2025 MELANIA$ – מטבע מם עם מסר של "חן ועוצמה" אבל אולי הוא מסוכן?
אשת הנשיא הנכנס הכריזה על השקת המטבע ברשת החברתית X וקראה למשתמשים להצטרף ל"תנועת המם הרשמית של מלניה". ה-MELANIA$ שווק כסמל של "חן ועוצמה" – בניגוד ל-TRUMP$, ששווק בצורה בוטה וראוותנית, ה-MELANIA$ מותג בצורה מעודנת ואלגנטית יותר.
אלא שלא כולם זיהו את העדינות המדוברת.
מומחי בלוקצ'יין העלו שאלות לגבי הלגיטימיות של MELANIA$, וטענו כי מדובר במיזם נפרד מזה של טראמפ, שייתכן שאף נועד להוות מעין "עוקץ". קונור גרוגן, ראש מחלקת התפעול העסקי בבורסת המטבעות הווירטואליים קוינבייס (Coinbase), ציין כי הארנק שיצר את מטבע MELANIA$ היה פעיל בעבר בפלטפורמת השקת מטבעות מם בשם Pump.fun, ושלא כמו במקרה של טראמפ, לא נעשה שימוש בארנק רב-חתימות. חשבון של מהנדס בלוקצ'יין המכונה סיגאר (Cygaar) אף הכביר וטען בציוץ ב-X כי האתר הקשור למטבע MELANIA$ נבנה בצורה רשלנית וללא אמצעי הגנה מספקים. So this Melania meme site was setup yesterday, has no cloudflare protection, and has some half-assed frontend code.
So yeah, people are definitely grifting here. At least the Trump coin was planned weeks in advance. pic.twitter.com/hCMvwcgWEZ
— cygaar (@0xCygaar) January 19, 2025 כמו כן, גורמים בתעשייה הביעו ביקורת על המהלך כולו וקראו להשבתו של גארי גנסלר, יו"ר הרשות לניירות ערך, ה-SEC, הדמוקרטי, לתפקידו.
למרות הספקולציות, האתרים הרשמיים והנפרדים של שני המטבעות מבית משפחת טראמפ פרסמו הודעות הבהרה לפיהן המטבעות לא נועדו להוות הזדמנות השקעה או נייר ערך, ועשו זאת במטרה להדגיש כי מדובר בפרויקט צדדי של משפחת טראמפ, ולא במיזם כלכלי עם ערך השקעתי. משמע לא באקט קלאסי של קשרי הון שלטון, שבו עוסק הפוליטיקאי הבכיר ביותר במדינה מהערב.
כך או כך, שוק מטבעות המם ממשיך להיות תנודתי מאוד. ה-TRUMP$ חווה ירידה משמעותית ב-24 השעות האחרונות, ואילו MELANIA$ דווקא עלה בפרק הזמן הזה, אך עם זאת נסחר כעת במחיר נמוך משמעותית מזה שצוין תחילה, ולמעשה שני המטבעות רחוקים משווי השיא שלהם. עושה רושם שמשקיעים נלהבים צריכים להיות זהירים ולזכור שמדובר בשוק ספקולטיבי במיוחד.
20/01/25 16:40
6.21% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
על אף שהציבור כולו ממוקד בטיק-טוק ובמאבק של בייטדנס (ByteDance) באמריקה, שבדרך להפוך לעוד סאגה, גם אחרי שהנשיא החדש דונלד טראמפ ייכנס לחדר הסגלגל, שהוא מכיר היטב – זו לא האפליקציה היחידה שמאבדת את האחיזה שלה בעשרות אם לא מאות מילוני הצרכנים האמריקניים.
למעשה, מדובר בשורה ארוכה למדי של אפליקציות שמציעה בייטדנס, החברה האם של טיק-טוק, שכוללות את תוכנת עריכת הווידאו CapCut, הרשת החברתית Lemon8, ועוד. כל האפליקציות שהחברה עצמה מפיצה, או מופצות בידי חברות שיש להן קשר אמיץ על חברת האם של טיק-טוק, יזכו לאותו יחס – אלא אם הן בסופו של דבר יקבלו את האישור של הממשל.
בינתיים הן אולי חזרו באופן חלקי, עד שההשהיה תעבור לה, אבל באפל כבר הספיקו להוציא נייר עמדה והסבר מפורט ביותר, שמתייחס להחשכת מסכי טיק-טוק ושותפותיה ב-19 בינואר, אבל יהיה מאוד רלוונטי אם בסופו של דבר לא יימצא פתרון לטווח ארוך.
באפל מסבירים, שכל האפליקציות ייחסמו להורדה חדשה, וגם מחדש עבור אלו שייבחרו להסיר אותן מה-iPhone שלהם. אם האפליקציות מותקנות ניתן להשאיר אותן, אבל הן כמובן לא יעבדו אם לא יהיה אישור, וגם לא ניתן יהיה להוריד עדכונים.
חסימת האפליקציות היא לא רק עבור תושבי ארצות הברית, אלא גם עבור מבקרים בארצות הברית שמגיעים ממדינות שבהן ניתן להשתמש בטיק-טוק – כל עוד נמצאים בתחומי המדינה לא ניתן יהיה לבצע הורדה, עדכון או תשלום שקשור לאפליקציות הללו גם אם הן רשומות על אזור אחר. עם היציאה מהגבולות ניתן יהיה לחזור ולהשתמש באפליקציות כרגיל.
מה יקרה בהמשך עם בייטדנס? האם היא תסכים להצעת ה-50% בעלות האמריקאית של טראמפ כדי לשרוד? כנראה שלא נדע לפני תחילת אפריל.
20/01/25 09:30
5.52% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביקורת פנים היא אחד התהליכים החשובים ביותר בכל ארגון, במיוחד כשהוא שואף לשמור על עמידה בתקנים, ניהול סיכונים אפקטיבי ושקיפות מול בעלי עניין. עם זאת, מדובר במשימה מורכבת, שדורשת לא רק ידע עמוק, אלא גם זמן רב. תהליך זה נוטה להיות ידני, מבוסס מסמכי וורד ותקשורת מבוזרת, דבר שמוביל לבזבוז משאבים, אי-עקביות ואובדן מידע חשוב לאורך הדרך.
קומיוג'ן, חברה מובילה בתחום פתרונות ניהול סיכונים ו-GRC, מציעה פתרון חדשני לניהול ביקורת פנים באמצעות אוטומציה מתקדמת. הפתרון נועד להפוך תהליך ידני למבוסס טכנולוגיה, תוך יצירת שקיפות, עקביות ויעילות גבוהה יותר עבור הארגון.
האתגרים המרכזיים בניהול ביקורת פנים
מבקרי פנים מתמודדים עם מספר אתגרים עיקריים:
תכנון: קביעת הביקורות שיש לבצע ומתי, ואיך לעקוב אחר ביצוען.
מעקב אחר יישום המלצות: איך מוודאים שההמלצות שנכתבו בדו"חות מיושמות?
ניהול תגובות מבוקרים: איך מנהלים התייחסויות של מבוקרים לסעיפים שונים בדו"ח?
יצירת דו"חות מותאמים אישית: ניהול מידע רב והצגתו במבנה ברור ונגיש למשתמשי הקצה.
אתגרים אלו מציבים חסמים לתפקוד אפקטיבי של מבקרי פנים ומפחיתים את הערך האסטרטגי של עבודת הביקורת.
למה לעבור לאוטומציה?
המעבר לאוטומציה של תהליכי ביקורת פנים הוא הכרחי בעידן הנוכחי. הטכנולוגיה לא רק מייעלת תהליכים וחוסכת זמן, אלא גם מביאה יתרונות אסטרטגיים משמעותיים.
אוטומציה מאפשרת יצירת שקיפות מלאה בתהליך הביקורת, כך שניתן לזהות דפוסים חוזרים של ליקויים ולפתח אסטרטגיות מניעה ארוכות טווח. בנוסף, היא מייצרת סביבת עבודה מתועדת לחלוטין, שבה כל ממצא, הערה או תגובה של המבוקרים נשמרים באופן מסודר ומאורגן, דבר שמקל על איתור מידע גם שנים לאחר סיום הביקורת.
הפתרון של קומיוג'ן – אוטומציה לניהול ביקורת פנים
המערכת של קומיוג'ן לניהול ביקורת פנים משלבת בין טכנולוגיות מתקדמות ותפיסה חדשנית שמטרתה להקל על מבקרי פנים ולעזור להם להתמודד עם האתגרים המרכזיים. הפתרון כולל:
תכנון יעיל: המערכת מספקת כלי אוטומטי לבחירת הביקורות הנדרשות, סידורן בסדר עדיפויות ומעקב אחר ביקורות שבוצעו.
ניהול תגובות ומעקב: יצירת מערכת התראות אוטומטית ומעקב אחר התייחסויות המבוקרים.
מעקב אחר יישום המלצות: מערכת מובנית למעקב אחר מצב יישום ההמלצות ותיעוד אפקטיביות הביקורת לאורך זמן.
ניתוח ודו"חות מותאמים אישית: הפקת דו"חות גרפיים וטקסטואליים מתקדמים, המאפשרים הבנה מעמיקה של הממצאים והתובנות.
למה קומיוג'ן?
הפתרון של קומיוג'ן נבנה בטכנולוגיית No-Code גמישה, המאפשרת התאמה אישית מלאה לצורכי הארגון. המערכת פשוטה לשימוש ולפריסה, ומשלבת ניהול משאבים, מעקב אחר ביצועים ותיעוד מלא במקום מרכזי אחד. בנוסף, היא מתחברת למערכות חיצוניות באמצעות API, דבר שמאפשר אינטגרציה חלקה עם תהליכים קיימים בארגון.
אחד היתרונות הבולטים של הפתרון הוא היכולת להפיק דו"חות דינמיים בזמן אמת. כך, ניתן להציג נתונים מדויקים להנהלה או לרגולטורים באופן מיידי ובפורמט מותאם אישית. תכונה זו לא רק חוסכת זמן, אלא גם מחזקת את אמון המבוקרים, ההנהלה והרגולטורים בממצאי הביקורת וביכולות הארגון ליישם שינויים בצורה אפקטיבית.
פתרונות קומיוג'ן נבחרו כבר על ידי יותר מ-100 ארגונים מובילים בארץ ובעולם. הם מאפשרים לארגונים להפוך את תהליכי העבודה שלהם ליעילים ופשוטים יותר.
בואו לפגוש את קומיוג'ן בדוכן החברה בכנס של לשכת המבקרים הפנימיים, שיתקיים ב-23.1.25, ולשמוע עוד אודות אוטומציה של תהליכי ביקורת פנים מאיתי ששון, מנכ"ל החברה, במסלול טכנולוגיה בשעה 12:50.