הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
19/01/25 10:05
7.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנהלים בכירים במיקרוסופט ואברא הציגו בכנס שנערך בבית מיקרוסופט בהרצליה את פלטפורמת ניהול וניתוח הנתונים של מיקרוסופט – Microsoft Fabric. המנהלים הציגו את המהפכה שמביאה Fabric וכן את פלטפורמת AI Foundry – המאגדת את כל שלבי הפיתוח של מודלים מבוססי AI בפלטפורמה אחת. שתי הפלטפורמות הוצגו לראשונה בכנס Microsoft Ignite שנערך לפני חודש בשיקגו.
"פחות מחודש לאחר ההכרזה בשיקגו אנו מביאים את הבשורות והחדשנות גם ללקוחותינו בישראל, שיזכו להיות הראשונים בישראל לממש בינה מלאכותית בתהליכי ניהול וניתוח הנתונים וכן בתהליכי המחקר והפיתוח שלהם באמצעות שני כלים חדשניים שהצגנו היום", אמר יוסי חיימוב, סמנכ"ל פתרונות מיקרוסופט באברא. "אברא היא שותפה בכירה של מיקרוסופט, בעלת ההסמכה הגבוהה ביותר ליישום פתרונות עסקיים בענן והשותפה היחידה המספקת את כלל פתרונות מיקרוסופט מקצה לקצה תחת קורת גג אחת".
19/01/25 14:56
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט בוחנת את תכונת החיפוש ב-Windows המופעל על ידי בינה מלאכותית בערוץ פיתוח חדש שהוקם עבור בודקי Windows 11 Insider. החיפוש מבוסס AI הוכרז באוקטובר האחרון ומשתמש באינדקס סמנטי כדי לאפשר למשתמשים לחפש קבצים מקומיים בשפה מדוברת פשוטה יותר. כמו תכונות AI אחרות של מיקרוסופט – התכונה הזאת תפעל רק במחשבי +Copilot.
התכונה תפעל בין אם משתמשים בתיבות חיפוש בהגדרות, בסייר הקבצים או בשורת המשימות, ואין הכרח להיות מחוברים לאינטרנט, זאת הודות לשבבי ה-NPU במחשבי +Copilot. לעת עתה, חיפוש AI מוגבל להגדרות ולקבצים של Windows בפורמטים של תמונה וטקסט, בהם JPEG, PNG, PDF, TXT ו-XLS.
מיקרוסופט אומרת שהחיפוש עובד רק עבור קבצים במיקומים שהמשתמש בחר עבור האינדקס. משתמשים יכולים לשנות את המיקומים האלה באמצעות אפשרויות שנמצאות תחת הגדרות > פרטיות ואבטחה > חיפוש ב-Windows, או להפעיל את "משופר" כדי להוסיף לאינדקס את כל המחשב שלהם. החברה מוסיפה, כי התכונה תתרחב בסופו של דבר ותכלול נתוני ענן, כמו אלה המאוחסנים ב-OneDrive.
חיפוש AI ב-Windows "יצא בהדרגה ל-Windows Insiders במחשבי +Copilot מופעלי Snapdragon", כותבת מיקרוסופט, עם תמיכה במחשבי אינטל או AMD +Copilot מאוחר יותר. התכונה תעבוד עבור מחשבים בשפות סינית, אנגלית, צרפתית, גרמנית, יפנית וספרדית.
19/01/25 16:28
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, השיק בסוף השבוע את מטבע הקריפטו שלו, TRUMP$, ממש לפני השבעתו לנשיא מחר (ב'). ההשקה של המטבע, המבוסס על רשת הבלוקצ'יין סולנה (Solana), עוררה עניין רב בקהילת הקריפטו, וזאת לצד סקפטיות שנרגעה אחרי ההשקה.
המטבע TRUMP$ זכה לזינוק אדיר בשוויו מיד עם השקתו, כאשר מחירו עלה ביותר מ-300% תוך שעות ספורות, והגיע לשווי שוק של כ-6 מיליארד דולר ואף יותר, על פי חלק מהדיווחים. נפח המסחר במטבע הגיע לכמיליארד דולר. האתר הרשמי של ה-TRUMP$ ציין כי המטבע – מסוג מטבע מם (Meme Coin) – "מציין מנהיג שלא מוותר, לא משנה מה הסיכויים", והוזכר בו באותו עניין ניסיון ההתנקשות בטראמפ ביולי 2024.
נכון לכתיבת שורות אלו עדיין לא ברור כמה הרוויח טראמפ מהשקת מטבע המם, אך ההשקה והעלייה המטאורית בשוויו מדגישים את העניין הגובר במטבעות ממים ככל, וזאת על אף או אפילו בזכות אופיים הספקולטיבי. My NEW Official Trump Meme is HERE! It’s time to celebrate everything we stand for: WINNING! Join my very special Trump Community. GET YOUR $TRUMP NOW. Go to https://t.co/GX3ZxT5xyq — Have Fun! pic.twitter.com/flIKYyfBrC
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 18, 2025 טראמפ עצמו הכריז על השקת המטבע ברשת החברתיות שלו, Truth Social, ואף ב-X וקרא לתומכיו "להשיג את ה-TRUMP$ שלהם עכשיו". עם זאת, האתר הרשמי של המטבע הדגיש כי אסימון הקריפטו אינו קשור למערכה הפוליטית של הנשיא הרפובליקני אלא הוא יוזמת צד של טראמפ.
המטבע הושק עם היצע ראשוני של 200 מיליון יחידות, ומתוכננת עבורו הרחבה למיליארד מטבעות במהלך שלוש השנים הבאות. נכון לעכשיו, שתי חברות הקשורות ל-טראמפ מחזיקות ב-80% מהמטבעות שטרם הופצו, ומרוויחות מהמסחר בהם.
לפני ההצלחה המסחררת של המטבע, קהילת הקריפטו פקפקה בתחילה בלגיטימיות המטבע, ובקשריו הרשמיים לטראמפ. חששות בנוגע להונאות אפשריות נפוצו בהרחבה סביב ההשקה ואולם לפי דיווחים, השימוש בחשבונות המאומתים של טראמפ במדיה החברתית והמעורבות של CIC Digital – חברה שהייתה קשורה בעבר למיזמי ה-NFT של טראמפ – הרגיעו את המשקיעים, שכאמור הגיבו בחיוב ורכשו את הקריפטו הנשיאותי.
פרט מעניין סביב ההשקה הוא שחברת הימורים מקוונת בשם Rivalry הודיעה כי תאפשר למשתמשים להפקיד ולהמר באמצעות מטבע TRUMP$, והיא החברה הראשונה מסוג זה שעשתה כן עד היום. מנכ"ל Rivalry, סטיבן סלז, אמר כי החברה מזהה ומנצלת רגעים תרבותיים, כמו השקת המטבע רגע לפני ההשבעה, כדי להציע למשתמשים "חוויות ייחודיות". Memecoins are going crazy
What should I buy? ????$MEME $SOL $BTC $ETH $TRUMP #CRYPTO pic.twitter.com/AJOn3eqY1z
— Ovanat (@CryptoOvanat) January 18, 2025 עם הפנים אל הקריפטו
יצוין כי, כפי שדיווחנו בספטמבר, טראמפ למעשה השיק מטבע ומיזם קריפטו בשם World Liberty Financial עוד בשנה שעברה. מדובר במיזם עסקי-משפחתי, שבו מעורבים בניו, דונלד ג'וניור טראמפ, אריק טראמפ ואפילו בארון טראמפ בן ה-18.
בנוסף, ישנם מטבעות קריפטו אחרים בשוק המבוססים על דמותו של טראמפ, שאינם קשורים ישירות אליו או למשפחתו. מטבעות מם אלו נוצרו כבדיחה בהשראת ממים אינטרנטיים או דמויות מצוירות, ולרוב הם חסרי ערך ונסחרים יותר כתחביב.
על פי הדיווחים, טראמפ – שהיה מתנגד נחרץ שך תעשיית הקריפטו בעבר – מתכנן לקדם מדיניות ידידותית לקריפטו לאחר כניסתו לתפקיד, כולל הנפקת צו נשיאותי לתחום, הקמת רזרבה של ביטקוין, ויצירת מועצה מייעצת לקריפטו.
אם אתם מתעניינים ברכישת המטבע TRUMP$ תוכלו לעשות זאת כך: באמצעות פלטפורמת Moonshot – נרשמים לפלטפורמה למסחר במטבעות מם, ואז ניתן לקנות את המטבע באמצעי תשלום כמו Apple Pay או Venmo; אפשרות נוספת היא באמצעות ברוקרים או זירות מסחר – בדומה למטבעות קריפטוגרפיים אחרים, שם תתבקשו לפתוח חשבון, לעבור אימות KYC/AML, ולהפקיד כספים; או שתיעזרו בבורסות מבוזרות (DEX) – דרכן תוכלו לרכוש את הקריפטו TRUMP$. שימו לב כי לשם כך יש להחזיק במטבע בסיס כמו אית'ריום או למשל ב-Binance Coin, וכן להשתמש בארנק קריפטו.
19/01/25 11:42
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשנים האחרונות אפליקציית טיקטוק הפכה למוקד של דרמה משפטית, פוליטית וטכנולוגית בארצות הברית, והדרמה הזו הולכת כעת צעד נוסף עם השבתת הפלטפורמה על ידי החברה הסינית בייטדאנס, בעלת האפליקציה ונעילתה בפני כ-180 מילין משתמשיה במדינה. כל זה קורה זמן קצר לפני כניסתו של דונלד טראמפ לתפקיד נשיא ארה"ב, מחר.
ההחלטה של בייטדאנס להשבית את האפליקציה בארה"ב התרחשה לאחר חודשים של מאבקים משפטיים ורגולטוריים שמקורם בחשש של ממשלת ארה"ב מפני הבעלות הסינית על הפלטפורמה, וקשרי החברה האם עם הממשל הקומוניסטי. החשש המרכזי של הרשויות האמריקניות היה ונותר שהאפליקציה מעבירה מידע על משתמשים אמריקנים לממשל הסיני, או לפחות עלולה לנהוג כך. בעקבות זאת, העביר הקונגרס האמריקני חוק האוסר על הפעלת טיקטוק בארה"ב החל מה-19 בינואר, אלא אם בייטדאנס תמכור את פעילותה בארה"ב לגורם מערבי או אמריקני. בתגובה, עתרה טיקטוק לבית המשפט העליון בטענה שהחוק פוגע בחופש הביטוי, אך בית המשפט העליון דחה את העתירה.
בפועל, האפליקציה הוסרה מחנויות האפליקציות של אפל וגוגל כבר אמש (ש'-א'), ביוזמת החברה האם שלה. משתמשים אמריקנים שפתחו את האפליקציה המותקנת על מכשיריהם נתקלו בהודעה שהיא "אינה זמינה כרגע". ההודעה, שהוצגה להם ציינה גם כי "חוק המחרים את טיקטוק נכנס לתוקף בארה"ב, ולצערנו, זה אומר שאינכם יכולים להשתמש בטיקטוק לעת עתה". בייטדאנס הוסיפה והבהירה גם: "אנו בני מזל שהנשיא טראמפ הצביע על כך שהוא יעבוד איתנו על פתרון להחזרת טיקטוק לאחר כניסתו לתפקיד". Sorry, TikTok isn’t available right now in the U.S. pic.twitter.com/dKpzF5qX1n
— Matt Dagley (@mattdagley) January 19, 2025 מהלך של בייטדאנס – להפעלת לחץ
יצוין כי השבתת האפליקציה, שלפי הדיווחים נעשתה ביוזמת בייטדאנס ולא כתוצאה ישירה מהחוק שאמור היה להיכנס לתוקף, היא מהלך שמסתמן כניסיון של החברה להפעיל לחץ על הממשל האמריקני הנכנס. במיוחד מכוונת הפרובוקציה ככל הנראה ללחוץ על הנשיא הנבחר טראמפ, שבימים האחרונים הביע נכונות למצוא פתרון אשר יאפשר את המשך פעילות האפליקציה בארה"ב.
במקורות מהמדיה העולמית צוין כי בייטדאנס "החשיכה" את טיקטוק עקב חוסר הבהירות מצד הממשל היוצא, ממשל ביידן. החברה, כך דווח, ציפתה לפעולות קונקרטיות מצד ההנהגה האמריקנית, כגון הנחיות רשמיות לחברות הטכנולוגיה (במיוחד לאפל ולגוגל המפיצות את היישום למשתמשים), שיאפשרו את המשך הפעילות, וזאת למרות שבית המשפט העליון אישרר את החוק נגד טיקטוק.
מזכירת העיתונות של הבית הלבן, קארין ז'אן-פייר, אמרה כי ממשל ביידן תומך בחוק ההחרמה, אך הבהירה כי מימוש החוק הוא כבר עניין שבאחריות הממשל הבא.
מאמין שטראמפ יסייע לו ולחברה להישאר בארה"ב. שו זי צ'ו, מנכ"ל טיקטוק. צילום: ShutterStock
תגובות ומהלכים אפשריים
בתוך כך, טראמפ עצמו, שהיה במקור מי שהחל את הלחצים להחרים את טיקטוק בארצו, בימי כהונתו הראשונה, שינה את עמדתו ודווקא הביע רצון שהפלטפורמה הפופולרית – בה הוא אפילו מחזיק חשבון פעיל – תמשיך לשרת את תושבי ארה"ב. טראמפ אף הצהיר באחרונה בראיון לרשת NBC כי הוא שוקל להעניק לאפליקציה הארכה של 90 יום, עד שימצא פתרון, או לפחות נתיב למוצא מהתסבוכת, בעניינה. טראמפ ציין כי ההחלטה "כנראה" על כך שהמדינה תאפשר לפלטפורמה החברתית להמשיך לפעול בארה"ב תוכרז מחר, יום ב', שהוא יום השבעתו לנשיא. מנכ"ל טיקטוק, שו זי צ'ו, פרסם סרטון בו הוא מודה לטראמפ "על מחויבותו לעבוד איתנו על מציאת פתרון שישאיר את טיקטוק זמינה".
בנוסף, גורמים בתעשיית הטכנולוגיה וגורמים פיננסיים העלו הצעות שונות לרכישה או מיזוג של טיקטוק, בניסיון להציל את פעילותה בארה"ב. בין השאר, חברת הבינה המלאכותית Perplexity AI הציעה מיזוג עם טיקטוק ארה"ב, ויזם ההשקעות קווין או'לירי הציע לרכוש את טיקטוק תמורת 20 מיליארד דולר.
על פי דיווחים, גם אילון מאסק, הבעלים של X המקורב במיוחד לטראמפ, הוזכר כקונה אפשרי של טיקטוק ארה"ב. מקורות בממשל הסיני שוקלים את האפשרות הזו, אך בייטדאנס הכחישה את הדיווחים. Banning #TikTok has been great. I am practicing my Chinese on Xiǎohóngshū. As you can see I need more practice ???? but so far it’s a beautiful community with amazing people from around the world. The Chinese people have been extremely welcoming to us all ????????❤️#RedNote #RedBook… pic.twitter.com/KmHGmA5lUj
— Archange Antoine (@ArchangeAntoine) January 19, 2025 המשתמשים המתוסכלים חיפשו תחליף ומצאו אחד כזה – סיני
האירועים האחרונים מעלים שאלות רבות לגבי עתידה של טיקטוק בארה"ב, במיוחד לאור כניסתו של טראמפ לבית הלבן. החלטותיו של הנשיא הנכנס, כמו גם התפתחויות משפטיות נוספות, צפויות להשפיע באופן מכריע על גורלה של הפלטפורמה. במקביל, משתמשי טיקטוק האמריקנים צפויים להביע תסכול וזעם במדיה החברתית וללחות אף הם על נשיאם החדש להשיב לידיהם את השירות החברתית המאוד מצליח, וממכר.
לפי דיווח מעניין, בין המשתמשים המתוסכלים יש מי שהחלו לחפש לעצמם אלטרנטיבות – אך באופן פרדוכסלי אחד מהיישמים דמויי טיקטוק שאליו פנו המשתמשים מארה" הוא Xiaohongshu – שהפכה לאחת המבוקשות ביותר בחנויות האפליקציות באחרונה. הדבר המשעשע הוא שגם במקרה זה – זוהי רשת חברתית סינית.
19/01/25 13:39
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כניסתם של צ'אטבוטים קוליים מהווה פריצת דרך משמעותית בתחום האינטראקציה בין אדם למכונה. טכנולוגיה זו מאפשרת למשתמשים לתקשר עם הבוטים לא רק בטקסט אלא גם באמצעות דיבור, מה שהופך את השיח לטבעי, זמין ונגיש יותר. התכונה הקולית הושקה לראשונה ב-2023 ב-ChatGPT כחלק ממאמצי OpenAI להרחיב את יכולות הבינה המלאכותית לשימושים יומיומיים. כיום, צ'אטבוטים קוליים כבר משרתים מגוון רחב של תחומים, החל משירות לקוחות ועד לסיוע למשתמשים עם מוגבלויות.
הדור הבא של הבוטים הקוליים – מחובר ל-OpenAI
טוויליו (Twilio) מקבוצת אמן (Aman), בעלת ניסיון עשיר בתחום ה-IVR – התקשורת הקולית, מובילה את הכנסת הטכנולוגיה החדשנית של הבוטים הקוליים לישראל. התנסויות ראשוניות של לקוחות ישראליים שנבחנה בעשרות מוקדי שירות של ארגוני אנטרפרייז מהמובילים בישראל מצביעות על תוצאות מבטיחות, המהוות פריצת דרך בשיפור שירות הלקוחות ובשדרוג חוויית המשתמש.
האבולוציה של הבוטים התפתחה בצעדים משמעותיים לאורך השנים, אקספוננציאליים, יש לומר – מתחילת הדרך עם מערכות מענה אוטומטיות בסיסיות ועד לעידן שבו אנו פוגשים בוטים קוליים מתקדמים, המסוגלים לנהל שיחות בצורה טבעית ומותאמת אישית. בעבר, האינטראקציה בין החברה והלקוחות התבצעה בעיקר דרך ערוץ אחד או שניים בלבד, אך היום, השוק מאופיין בפיזור רחב: לקוחות מתקשרים עם חברות בעשרות פלטפורמות ובאמצעות מגוון ערוצי תקשורת, כמו טלפוניה, צ'אטים, רשתות חברתיות ואפליקציות מסרים מיידיים.
במציאות זו, בוטים קוליים מבוססי AI מהווים ערוץ תקשורת חדש, שעומד להיחשב כערוץ התקשורת המרכזי של חברות עם לקוחותיהן, עוד ב-2025, שכן הם מאפשרים לארגונים לספק מענה מהיר, זמין ומדויק בכל הערוצים. הבוט הקולי לא נועד להחליף את ערוצי התקשורת המסורתיים כמו מייל, טלפון, ווטסאפ או SMS, אלא להוות תוספת משמעותית שמשפרת את חוויית הלקוח. בעידן שבו הלקוחות מצפים לאינטראקציה חלקה ורב-ערוצית, על בעלי עסקים להבטיח שיש ברשותם פלטפורמה הוליסטית, שמסוגלת לנהל תקשורת בכל הערוצים בצורה אינטגרטיבית. מערכת כזו תאפשר ללקוחות להתחיל שיחה בערוץ אחד, כמו ווטסאפ, להמשיך אותה בטלפון ולסיים בפלטפורמה אחרת, כמו מייל – כל זאת באופן רציף וללא צורך להסביר מחדש את ההקשר בכל מעבר. פלטפורמה חכמה, שמבוססת על טכנולוגיות מתקדמות, זוכרת את פרטי השיחה ומנהלת את מסע הלקוח בצורה חלקה ואפקטיבית, מה שמביא לשיפור משמעותי בחוויית השירות וביעילות הארגון.
יניב כהן, מנהל פעילות טוויליו בקבוצת אמן. צילום: פרטי
יניב כהן, מנהל פעילות טוויליו בקבוצת אמן: "כניסתה של הטכנולוגיה המתקדמת הזו לשוק הישראלי פותחת בפני עסקים הזדמנויות עצומות לשפר את השירותים שלהם וליצור אינטראקציה חכמה יותר עם לקוחותיהם. היכולת לשלב תמיכה קולית בעברית ובשפות נוספות משנה את חוקי המשחק ומאפשרת לחברות בכל גודל להציע חוויית שירות מותאמת ואפקטיבית."
אתגר האינטגרציה, שלרוב מהווה מכשול בהטמעה של טכנולוגיות חדשות, לא מרתיע את טוויליו. "אנחנו תומכים באינטגרציה עם מגוון מקורות תוכן", אמר כהן. "הבוט שלנו מתממשק בצורה חלקה עם מערכות CRM, אתרי אינטרנט, מסמכים חיצוניים (גון PDF) ונתונים מובנים ולא מובנים, כך שהוא יכול לספק תשובות מותאמות אישית במהירות וביעילות."
בעתיד, הטכנולוגיה צפויה להתפתח לכיוונים חדשים, כמו אינטראקציה רב-שפתית בזמן אמת, שיפור הדיוק בזיהוי רגשות דרך קול ושילוב ביישומים חכמים נוספים, כמו בתים חכמים ומכוניות אוטונומיות. הפוטנציאל הוא אינסופי, והמעבר לדיאלוג קולי מדגיש את השאיפה להפוך את הבינה המלאכותית לאמצעי תקשורת אוניברסלי ונוח לכולם.
19/01/25 15:45
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
“כל חיישן הוא נקודה שצריך להגן עליה, גם בלי חשמל, ולספק את ההגנה הזו בזמן אמת. כל חיישן הוא אמנם הזדמנות להפיק נתונים, אבל גם אתגר עצום, כי צריך להגן על המידע שלו לכל אורך השרשרת, גם אם הוא לא תפעולי. יש לנו למעלה מ-13,000 נקודות IIoT שפזורות בכל רחבי הארץ, וזה אתגר גדול מאוד להגן על חברה שבאופן דיגיטלי מבוזרת ברמה הזו", סיפר גיל גרוסקופ, סמנכ"ל טכנולוגיות במקורות, בכנס ICS 2025 שנערך לאחרונה.
זו הפעם התשיעית שבה המקצוענים בתחום התפעול נפגשים בכנס שמפיקה אנשים ומחשבים. הכנס הפעם התמקד באבטחת סייבר בתשתיות הקריטיות, וגרוסקופ, באופן טבעי, דיבר על השגת שרידות אספקת המים באמצעות מערכות אמינות ומאובטחות.
"אנו מקפידים על יתירות מלאה בכל הרמות, וזה כולל את סוגי התקשורת שבהם אנו משתמשים עבור כל נקודה, וזה מאתגר, כי משטח ההתקפה גדול מאוד, ושרידות מערכת המים היא קריטית וחייבת להיות רציפה. ההעלאה של העדכונים ורמת הבטיחות מבוססת על שלושה דברים: ביזור ארצי, אוטונומיה, מתקנים בלתי מיושבים שניתנים להפעלה מרחוק – אבל עדיין עם אוטונומיה מלאה לכל רכיב בקצה כדי שיידעו לעבור לבד בתצורה מקומית ו/או באופן אזורי אם כל שרשרת הערך מעליהם תקולה", הוא סיפר.
הוא הוסיף, כי "מכיוון שמדובר בתשתית מדינה קריטית, עם מחויבות ברציפות תפקודית, כאמור, זה מחייב את האיכות הכי גבוהה של ההגנה. ולצד ההגנה על המידע באופן מסורתי, יש שילוב גם של פתרונות חדשים יותר, כמו, למשל, מערכות רובוטיות".
"לאמץ דרך חשיבה של מפעל קריטי"
צור סגל, מנהל פיתוח עסקי לתחום מערכות התפעול בחברת האבטחה פורטינט דיבר על "הדרך לעתיד בטוח ועל שיטות עבודה מומלצות בזמנים קריטיים". לדבריו, כל תעשייה צריכה לאמץ דרך חשיבה של מפעל קריטי. "זה כמעט ברור שאומרים, למשל, שבבית חולים אנחנו רוצים לוודא את כל מי שנוגע בחמצן או נכנס לחדר ניתוח. אבל יש בכל תחום דברים שחייבים לבדוק. לדוגמה, מצלמות אבטחה, האם אנחנו בטוחים שהאקר אינו יכול לנתק את המצלמה ולחבר במקומה את המחשב שלו? בסופר, האם הטמפרטורה הכללית נוחה ומשתמשים בתאורה מחמיאה כדי לוודא אווירה טובה שמזמינה לקנות יותר? וגם, איך ממיינים את התרופות שצריכות להגיע לבית המרקחת באופן אוטומטי. כשחושבים על זה, הכל קריטי", הוא אמר.
צור סגל, מנהל פיתוח עסקי לתחום מערכות התפעול בפורטינט. צילום: ניב קנטור
הוא דיבר על הרווח עבור כל חברה אחרי שהיא מטמיעה את מערכות האבטחה המבוקשות. "התחלנו בתעשייה מסורתית, הגענו כבר עד הדור הרביעי, ועכשיו ל-AI יש חלק בקבלת ההחלטות בכל מפעל, ומה שחשוב זה הרווח כמובן. יש כאן שני היבטים – היבט מסתכלים על ההוצאה שמתבקשת מול שורת הרווח, ואז מתברר שהרבה חברות לא ממש רוצות לגעת מכמה סיבות, והעיקרית בהן היא השאלה איך מגנים על משהו שלא ממש רואים. אבל כשמטמיעים את המערכות ומונעים תקיפה והפסקת עבודה, הרווח כבר ברור מאליו. אז כן רואים כיום כניסה של ניהול סיכונים לתחום, וזה טוב, אבל זה עדיין לא מספיק", הסביר סגל.
19/01/25 17:35
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בפרק הזה של פודקאסט אנשים ומחשבים אירחנו את אייל דץ, שיצר וביים את סידרת הרשת לחץ התחל, שניתן לצפות בה בכאן דיגיטל ובכאן BOX.
הסידרה, בת שישה פרקים, עוסקת בהתפתחות של תעשיית הגיימינג – ממשחק המחשב הפופולרי פיפ"א ועד לכוכבי הרשת והגיימינג, שהפכו לגיבורי תרבות.
לחץ התחל מתעדת פן מעניין של הקשר שנרקם בין הטכנולוגיה לתרבות, באמצעות שימוש בטכנולוגיות כגון מציאות וירטואלית ורבודה. בנוסף, הסידרה מצביעה על כך שישראל נחשבת למובילה עולמית בתעשיית הגיימינג, עם לא פחות מ-250 סטארט-אפים שמפתחים פתרונות וכלים לתחום, 14 אלף עובדים שמועסקים בה בארץ והכנסות של תשעה מיליארד דולר מייצוא.
דץ למד לימודי קולנוע, אבל לפני כן עשה קריירה בעולם העיתונות, וכן בחברות הטלוויזיה קשת ורשת. "כל הזמן רציתי לקדם חלום שהוא, בעצם, לעשות סרטים וסדרות דוקומנטריים", אמר דץ בראיון לפודקאסט. הוא הפיק, בין היתר, סרטים עבור ערוץ יס דוקו, ואחר כך יצר שורה של סדרות עבור כאן דיגיטל. הפעם הוא משמש גם כבמאי הסידרה. במקביל הוא מנהל חברת הפקה שנמצאת בבעלותו. איך הגעת לרעיון להפיק את הסידרה הזו?
דץ: "בצעירותי שיחקתי במשחקי מחשב, עוד לפני שקראו לזה גיימינג. אבל הרעיון לסידרה נולד בעקבות מפגש עם ד"ר רנן גלוזמן, אחד מיוצרי המשחק המיתולוגי פיפוש (יחד עם אחיו, רועי – י"ק). לאחר שהוא יצר את הסידרה הוא פנה לאקדמיה, וכיום הוא מלמד בשנקר. בין היתר, הוא היה שותף למחקר בנושא גיימינג כתרבות, שעשה יחד עם מי שעומדת בראש החוג למשחקי מחשב בשנקר, ד"ר ורד פנאולי. המחקר מראה את השינוי התדמיתי והתפיסתי שעבר על עולם משחקי המחשב".
מה השתנה ואיפה העולם הזה נמצא כיום? "כיום זו תעשיה שלימה, יש לה גיבורי תרבות, יש לה היסטוריה ויש לה פופולריות. המחקר אומר: תקשיבו, יש עולם גיימינג גם בישראל, יש לו גיבורי תרבות, יש לו היסטוריה, יש הווה עם רייטינג לא מבוטל – וגם עתיד".
עולם הגיימינג מקושר בדרך כלל לצעירים.
"נכון. זה עולם אחר, עם נוכחות, מקושר יותר להיי-טק, עסקים וכסף. אבל יש לא מעט אנשים שרואים בגיימינג כאומנות. מדובר פה בציור, בפיתוח עלילה כמו סרט".
ספר על תהליך יצירת הסידרה.
"הבסיס הוא תמיד תחקיר. אני אוהב לפגוש אנשים שעושים דברים אחרת, שיש להם איזו אובססיה מסוימת למשהו והם מיישמים את זה. כל פרק בעצם עוסק בדמות או בכמה דמויות שהגיימינג הוא חלק בלתי נפרד מחייהם.
הסידרה מפגישה את הצופים עם סיפוריהם של מגוון גיימרים מקצועיים, שזוכים בפרסים בינלאומיים, מפתחי משחקים, יוטיוברים שהפכו למובילי דעה וכוכבי רשת, שפשוט אוהבים את המשחק לשם משחק".
מתוך הסידרה לחץ התחל. צילום: באדיבות כאן דיגיטל
תן לנו קצת ספויילר על הפרקים.
"הפרק הראשון, שעלה ב-23 בדצמבר, מספר על שני גיימרים, מיטל עטיה (ריינבו קווין) ורונן רובין (רונן GG), שהכירו דרך המשחק הווירטואלי GTA. היא גילמה את דמות השוטרת והוא את הפושע. בינתיים הם הפכו לזוג גם במציאות, יוטיוברים שממלאים אולמות של מעריצים. אבל בהמשך העלילה מסתעפת – היחסים שלהם עולים על שרטון, וזה הפך להיות אחד הסכסוכים המתוקשרים בתולדות היוטיוב. אני מעדיף לא להרחיב על זה, כי הנושא כבר הגיע לעולמות המשפט.
בפרק אחר אני מתחקה אחרי מייק מידבד, שיצר לפני 35 שנה את המשחק אינתיפאדה, שיצא בתקופת האינתיפאדה הראשונה, ועורר סערה ציבורית ופוליטית. בפרק מתגלים דברים מעניינים על מאחורי הקלעים של הסידרה ומה עמד מאחוריה.
פרק נוסף נקרא דרקונים ומבוכים, שבו אותו רנן שיצר את המשחק פיפוש צולל לתוך העולם הווירטואלי של ה-VR Chat, ואני פוגש ישראלים שהעתיקו את רוב חייהם לשם.
יש גם פרק שמספר על גיימרית נלהבת שפועלת להנגשת עולם הגיימינג לנשים ופרקים נוספים, שבין היתר מתעדים את הישגיה של נבחרת ישראל בפיפ"א. יש גם פרק שעוסק בשאלה המטרידה: האם תעשיית הגיימינג הולכת לכיוון של הימורים והתמכרות, בהינתן שרוב ההכנסות מבוססות על משחקי סושיאל קזינו?".
מתוך הסידרה לחץ התחל. צילום: באדיבות כאן דיגיטל
תופעת ההתמכרות מטרידה כיום הורים, במידה רבה.
"כן. יש תופעות כאלה, כולנו מכירים. ילדים תקועים מול ה-iPhone או ה-iPad… יש שרואים בזה התמכרות. אבל הבנתי שיש הרבה מאוד אנשים שזה פשוט הציל להם את החיים – בני נוער, דרך המשחקים, הכירו אנשים, זה פיתח אצלם יצירתיות, עזר להם להתגבר על חרדה מסוימת וזה מופיע בפרק על, פיפ"א".
בתור אחד שלא מכור לתעשייה הזו, מה כל כך מרתק בלראות מישהו שמשחק מול מחשב?
"האמת – גם לי אין תשובה על כך. ישראל היא לא דוגמה, כי אנחנו מדינה קטנה, כולם מכירים את כולם, אבל בעולם זו תעשיה שמגלגלת מיליונים. השחקן גם מדבר איתך, מגיב לשאלות ולמעשה חושף את עצמו, וזה כבר מתחיל להיות מעניין. כמובן שהכוכבים האלה משלבים תוכן שיווקי והפלטפורמות שבהן הם מעלים את המשחקים משלמות להם. זה ביזנס לכל דבר".
מה העתיד של תעשיה זו?
"ה-VR וה-AR הם ללא ספק העתיד. נכון שהיו ניסיונות בעבר של מיקרוסופט, אבל כיום הטכנולוגיה שונה, יש אפשרות לייצר כלים זולים, ויש פרק שלם שעוסק בזה".
לצפייה בפרק הראשון של הסידרה לחצו כאן.
19/01/25 17:56
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"פעילות ה-OEM שלנו בישראל ותיקה ומרכזית. השנה הכספית 2025 שלנו, שמסתיימת בעוד כשבועיים, הייתה מאתגרת בשל המצב, ולמרות זאת, היקף פעילות ה-OEM המקומית גדל ב-17%. נתון מעניין נוסף: פעילות ה-OEM שלנו בישראל משקפת כשליש מפעילות החברה בארץ. ישראל היא בעלת חשיבות משמעותית בתחום, ולכן נמשיך להשקיע בפיתוחו בצורה ניכרת. היכולת להציע ללקוחות פתרונות מניבי ערך, מותאמים אישית – היא שמובילה אותנו", כך אמר אסף פז, מנהל בכיר לתחום ה-OEM ב-דל טכנולוגיות (Dell Technologies) ישראל ובריטניה.
פז דיבר בכנס השנתי שערכה החברה לשותפיה העסקיים בעולם ה-OEM. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך ביום ה' האחרון באולם טוסקה בפתח תקווה.
הוא ציין כי "השותפים שלנו בתחום מתמחים באיתור, בנייה ויישום של פתרונות OEM ייחודיים ומורכבים. במהלך השני, הצלחנו לפתח במשותף יכולות מתקדמות בתחום, וכך כולם מתמחים בשני השדות – OEM ומוצרי דל. אנחנו מעניקים ללקוחות כל פתרון שהם דורשים, וזו אחת החוזקות שלנו".
"OEM זה לא IT"
"יש להבדיל", אמר פז, "OEM זה לא IT. ב-IT ניתן לנהל תהליכים ועבודה מול ספקים בצורה פשוטה יחסית. OEM זה סיפור אחר לגמרי: משחק לטווח ארוך, עם פתרונות תפורים ומותאמים, שמספקים מענה לטווח הארוך. זהו תחום בעל פוטנציאל גידול עצום".
"השנה", הוסיף, "נתמקד בשלושה עולמות: האחד, התשתיות עבור AI. התעצמות הבינה המלאכותית תשנה לחלוטין את כל תחומי החיים ותביא לצורך בחדשנות ובהמשך הגידול – שכבר כיום עומד על פי 5-6 בכל חודש – בדרישה למוצרים ורכיבים מבוססי AI. שדה הפעילות השני הוא עולם הקליינט, מחשוב הקצה. בשבוע שעבר הכרזנו על מיתוג מחדש של כל קווי המוצרים של מחשוב הקצה והוצאנו לשוק מוצרים חדשים, חלקם בעלי יכולות מובנות של AI. יש פה פוטנציאל עסקי רחב לגידול גם ללקוחות ה-OEM, בין השאר כי מיקרוסופט הודיעה על סיום התמיכה ב-Windows 10, כך שארגונים רבים יידרשו לבצע החלפה מסיבית של מחשבים ניידים ותחנות קצה. הפעילות השלישית היא בעולמות האחסון שמייצר ה-OEM. בסופו של יום, בשל התעצמות הבינה המלאכותית, לדאטה יש תפקיד מכריע עוד יותר מבעבר. עליו לשבת על פלטפורמה אמינה, עם גמישות ואפשרות גידול בעתיד. כדי להטמיע פתרון AI, על הארגונים להיות בעלי יכולת טיפול במידע רב, עם אגם מידע איכותי ומהימן, לטובת תשובות מדויקות ונכונות. עוד אנחנו מעניקים מעטפת אבטחה מוכללת לכל פתרון OEM".
פז אמר כי "אנחנו פוגשים לא מעט לקוחות שלאחר בחינת היבטי העלות-תועלת רוצים לסגת מהענן ולשוב לקרקע, לאון-פרם. זאת, כי עלות ה-GPU והרצת ה-LLM's מגיעה ליותר מפי שמונה מאשר בקרקע. התועלות שבענן 'נאכלות' בשל העלויות שלו".
"אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת מאי פעם", סיכם פז. "כעת זו ההזדמנות לעשות את השינוי, לרכוב על הגל שיאפשר להיות מובילים לשנים קדימה. נמשיך לסייע ללקוחות להטמיע פתרונות מניבי ערך, שיסייעו להם במסע הדיגיטלי שלהם. בין כלל ארצות אזור EMEA (ר"ת אירופה, המזרח התיכון ואפריקה), ישראל מייצרת את ההכנסות הגבוהות ביותר בתחום. נמשיך לצמוח באופן ניכר".
עופר וקנין, מנהל תחום תעשיות ביטחוניות ב-דל טכנולוגיות OEM. צילום: נדב כהן יונתן
עופר וקנין, מנהל תחום תעשיות ביטחוניות ב-דל טכנולוגיות OEM, שהנחה את האירוע, אמר כי "התחום לא פשוט, ולמרות זאת, הצוות המקומי נוחל בו הצלחות. גם בשנה מאתגרת ביטחונית, חווינו גידול בפעילות. בשוק לא פשוט סיימנו 12 פרויקטי OEM שעברו לייצור מלא. נוספו לנו לקוחות לא מעטים שהפתרונות שלנו משולבים בשלהם".
וקנין הדגים שלושה סיפורי לקוח גלובליים מתחום ה-OEM: "רפיסקאן עורכת סריקות של משאיות, מכולות ומזוודות בנמלי תעופה, עם פתרון משולב שלנו. אושן אינפיניטי מהווה מעין 'ווייז' ימי, סורקת את תוואי השייט בימים ומסייעת למנוע נזקים לאוניות. הפתרון שלה רץ על מערכות שלנו במשולב. בחברת הטלקו וודפון ערכנו התאמות ותצורות (קונפיגורציות), כדי שהמערכות שלה יעבדו טוב ומהר יותר – בתנאים לא קלים, ביניהם במינוס 20 מעלות".
"דל פעילה בתחום מזה 25 שנים, והיא ספקית ה-IT עם הכי הרבה לקוחות והיקף הפעילות הכי גדול", ציין וקנין. הוא סיכם באומרו כי "ה-OEM נמצא בכל מקום – מעמוד תקשורת או תמרור ועד לפתרונות רבים לדאטה סנטר. נמשיך להעניק פתרונות משולבים ליצירת שינוי וערך".