17.04.2025
חמישי
י"ט בניסן התשפ"ה (ד' חול המועד פסח)
▲︎ לוהט
▲︎ חם
▲︎ עוררו עניין
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
לפני 9 שעות ו-12 דקות
35.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל הכריזה כעת כי אחת מהתכונות המרשימות ביותר של כלי הבינה המלאכותית שלה ג'מיני, Gemini Live – המאפשרת שיתוף מסך ושימוש במצלמת המכשיר – זמינה מעכשיו ללא תשלום לכל משתמשי מכשירי האנדרואיד. היכולות המרשימות אלו של הפיצ'ר שהושק מקדם יותר החודש היו נגישות בתחילה רק למנויי Gemini Advanced, אך כעת הענקית ממאונטיין וויו החליטה להסיר את חומת התשלום ומאפשרת לכל בעלי אפליקציית ג'מיני ליהנות מהן.
הקונספט של אינטראקציה ויזואלית עם הבינה המלאכותית הוצג לראשונה במסגרת פרויקט אסטרה (Project Astra) בכנס המפתחים Google I/O 2024, שם הודגם כיצד משתמשת סורקת את סביבת המשרד שלה באמצעות הטלפון, ו-Gemini AI מזהה ומציין את האובייקטים השונים, כולל מיקום המשרד עצמו. כעת, היכולות המרכזיות שהוצגו באותה הדגמה משוחררות לציבור הרחב. איך זה עובד?
שיתוף המסך או פיד המצלמה עם Gemini Live מתבצע בקלות רבה. בעת הפעלת Gemini Live, תופיע אפשרות חדשה בשם "שתף מסך עם Live". לאחר אישור השיתוף, יופיעו מונה קטן בשורת המצב והתרעה חדשה דמוית שיחת טלפון. המשתמשים יכולים להמשיך לגלוש באתרים או באפליקציות, תוך כדי שיחה עם הצ'אטבוט, ולסיים את השיתוף בכל עת דרך תפריט ההתרעות.
לשם שימוש בתכונות המצלמה החדשות, יש להפעיל את Gemini Live במצב מסך מלא, ואז יופיע אייקון מצלמה משמאל למיקרופון. לחיצה על האייקון תפתח חלון תצוגה מקדימה חי, עם אפשרות לעבור בין עדשות שונות. מומלץ לשמור על תנועות יציבות בזמן השימוש ולוודא שהמסך נשאר פעיל, אחרת Gemini Live יכבה. חוויית השימוש מועשרת בתוספת תגובות רטט מוחשיות בזמן אמת.
היתרון המרכזי של שיתוף המסך והמצלמה הוא היכולת של ג'מיני לנתח באופן ישיר את מה שמוצג על המסך או מול המצלמה. לדוגמה, משתמש יכול לצלם צמח ולשאול את הצ'אטבוט מהו. גוגל אף הדגימה כיצד אדם בגן חיות ימי, שמכונה אקווריום, יכול לצלם כריש ולשאול את הבוט מהו זן הכרישים שאליו הוא משתייך, ולאחר מכן להפנות את המצלמה לדגים אחרים ולהמשיך לשאול שאלות נוספות ו/או נלוות את הכלי.
לדברי גוגל, שהודיעה על השינוי וביטול העלות בחשבון ה-X שלה, בחברה קיבלו "פידבק נהדר על Gemini Live עם שיתוף מצלמה ומסך, ולכן החלטנו להביא אותו ליותר אנשים". We’ve been hearing great feedback on Gemini Live with camera and screen share, so we decided to bring it to more people ✨
Starting today and over the coming weeks, we're rolling it out to *all* @Android users with the Gemini app. Enjoy!
PS If you don’t have the app yet,… https://t.co/dTsxLZLxNI
— Google Gemini App (@GeminiApp) April 16, 2025 ללכת עם ג'מיני יד ביד
איישה שת', מנהלת מוצר בכירה באפליקציית ג'מיני, תיארה את התכונה כ"כלי כה נפלא, איתו תוכלו לשוחח עם בינה מלאכותית, יד ביד. דרך עדשת המצלמה או המסך, אתם משתפים את נקודת המבט שלכם, ו-ג'מיני יעזור לכם, זה נכון. מחדרים מבולגנים ועד חסימות יצירתיות, הוא מציע הדרכה, באמצעות שיחות מועילות".
אם עדיין לא הבנתם במה מדובר נספר כי ישנן דרכים רבות בהן משתמשים יכולים להפיק תועלת מהתכונה החדשה. ניתן להשתמש בה כדי לקבל הצעות לארגון חללים מבולגנים בבית, על ידי צילום המקום ושיתוף התמונה עם ג'מיני. היא יכולה לסייע בסיעור מוחות לפרויקטים יצירתיים, על ידי שיתוף תמונות שונות לשם קבלת רעיונות. אם למשל יש לכם בעיה טכנית – כמו מכשיר שמסרב לפעול ונדלקה בו נורית לא מוכרת – ניתן להראות ל-ג'מיני את הבעיה באמצעות המצלמה ולקבל ממנו הדרכה לפתרון שלה. בנוסף, תוכלו למשל לצלם לג'מיני אזור בו אתם נמצאים ולקבל ממנו עצות על מקומות סמוכים בתחום עניינכם.
הכלי יכול לשמש כעוזר אישי בזמן קניות מקוונות על ידי שיתוף המסך בעת הגלישה באתרי האיקומרס, וקבלת חוות דעת על מוצרים או בגדים שאתם מתעניינים ברכישתם. בנוסף, ניתן לקבל משוב על עבודות שונות, כמו פוסטים בבלוג או קמפיינים ברשתות חברתיות, על ידי שיתוף המסך עם ג'מיני שיחסוך לכם העתקת הטקסט ושיתופו לצד שיתוף נפרד של תמונות יעלו איתו.
מיותר לציין שאלו רק דוגמאות קטנות וענייניות לפעילות הכלי ולמעשה היעילות הרבה ביותר שלו עבוכם תהיה כנראה זו שתהגו לבדכם ושתענה ספציפית לצורך אישי מיידי שלכם.
חשוב לציין כי Gemini Live עם שיתוף מצלמה ומסך עדיין אינו זמין לחשבונות ארגוניים וחינוכיים. כמו כן, גוגל ממליצה למשתמשים לבדוק את דיוק התגובות המתקבלות. השימוש דורש חיבור לאינטרנט וזמין במדינות נבחרות למשתמשים מעל גיל 18, אך שהתכונה אמורה להגיע לכל המשתמשים עד סוף אפריל.
לפני 7 שעות ו-11 דקות
23.53% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תחקיר מקיף שפורסם לאחרונה בעיתון הוול סטריט ג'ורנל חושף פרטים מדהימים על מאמציו של מייסד טסלה, SpaceX, נוירלינק, הבעלים של X וחברות אחרות וראש לשכת היעילות מהממשלית, ה-DOGE, אילון מאסק, ליצור "לגיון" של ילדים משלו.
על פי הדיווחים, מאסק – שהוא כבר כעת אב ללפחות 14 ילדים מארבע נשים שונות – פנה באופן ישיר לנשים דרך פלטפורמת X שלו, במטרה לשכנע אותן להביא עימו ילד לעולם, זאת – לפחות על פניו – מתוך אמונה כי שיעורי הילודה הנמוכים עלולים להוביל לקריסת הציוויליזציה.
עד כה ידוע בפומבי כי מאסק הוליד כמה וכמה ילדים עם הזמרת הקנדית גריימס, עם מנהלת נוירלינק, שיבון זיליס, עם אשתו לשעבר הסופרת ג'סטין וילסון, וכן עם משפיענית רשת בשם אשלי סנט קלייר. During St. Clair’s pregnancy, Musk suggested that they bring in other women to have even more of their children faster. “To reach legion-level before the apocalypse,” he said to St. Clair in an SMS viewed by the WSJ, “we will need to use surrogates.” https://t.co/304mZ8Pm7b
— Joe Penney (@joepenney) April 17, 2025 "להגיע לרמת לגיון לפני האפוקליפסה"
נזכיר כי מאסק בן ה-53 הוא כיום ורוב הזמן מזה מספר שנים האדם העשיר בתבל, שהונו מוערך כיום ב-342 מיליארד דולר, כך לפי פרסומי פורבס האחרונים. בנוסף הוא הפך לדמות המקורבת במיוחד לנשיא ארה"ב החדש/ישן דונלד טראמפ, שמינה אותו, כאמור, לראש מחלקת יעילות הממשל וכן ליועץ בקבינט שלו. פרופיל גבוה זה של יזם הטק הפעיל כעד מאוד באינספור תחומים משך ומושך אליו אש, מחאות וגם תחקירים לא ממש מחמיאים.
במסגרת התחקיר נחשף כי הציע לכאורה סכומי עתק לנשים כדי להבטיח את הבאת ילדיו לעולם ואחריה את שתיקתן בנוגע לכך. אחד המקרים הבולטים שעלו מהתחקיר הוא זה של סנט קלייר, משפיענית רשת צעירה בת 26, אשר ילדה את רומולוס, שהוא בנו של מאסק, בספטמבר אשתקד. על פי הדיווח ב-ג'ורנל, שאושר גם על ידי מקורבים לסנט קלייר, מאסק הציע לה תשלום חד פעמי של 15 מיליון דולר, בתוספת 100 אלף דולר בחודש כתמיכה, בתמורה לשתיקתה בנוגע לבנם המשותף. עוד עולה מהדיווח כי הסכמים דומים הוצעו לנשים אחרות שהביאו ילדים לעולם עם יזם הטק התזזיתי.
סנט קלייר אמנם לא הסכימה להסכם השתיקה הרשמי, אך היא גם לא רשמה את שמו של מאסק בתעודת הלידה של בנה. בפברואר 2025, היא חשפה בפומבי דרך X כי מאסק הוא אבי בנה, וציינה כי עשתה זאת כדי להגן על פרטיותו ובטיחותו של הילד, זאת לאחר שהבינה כי כלי התקשורת מתכוונים לפרסם ולחשוף את הסיפור. לדבריה, היא ביקשה מהתקשורת לכבד את פרטיות בנה ולהימנע מדיווח פולשני. עם זאת, מאוחר יותר טענה סנט קלייר כי מאסק הגיב לחשיפת הפרשה בפומבי באמצעות קיצוץ משמעותי בתמיכה הכספית לבנם, מה שהוביל אותה למכור את מכונית הטסלה שלה, לדבריה, כדי להשיג כסף במקום זה שנגרע ממנה.
מאסק עצמו הגיב לטענותיה של סנט קלייר וטען כי העביר לה 2.5 מיליון דולר ושולח לה 500 אלף דולר בשנה כתמיכה בילד, זאת למרות שלדבריו הוא "לא יודע בוודאות" אם הילד אכן שלו. מנכ"ל טסלה גם הכחיש כי נקם בה כלכלית.
על פי דיווחים נוספים, הודעות טקסט בין מאסק ל-סנט קלייר, מהתקופה שבה הייתה בהיריון, חשפו כי היזם חסר המנוח כתב כי בכוונתו להשיג נשים נוספות שיהיו פונדקאיות שלו, וזאת על מנת להוליד ילדים נוספים ו-"להגיע לרמת לגיון לפני האפוקליפסה".
הביאו לעולם כמה ילדים. אילון מאסק ושיבון זיליס. צילום: פליקר ו-ויקיפדיה (בהתאמה)
למאסק יש כנראה ולכאורה יותר מ-14 ילדים
התחקיר של הוול סטריט ג'ורנל חשף גם כי מאסק פנה באופן ישיר לנשים אחרות דרך X בהצעות דומות. אחת מהן היא טיפאני פונג עוד משפיענית רשת, הפעם בתחום הקריפטו, וכן תומכת נלהבת של הנשיא דונלד טראמפ. על פי הדיווח, מאסק שלח ל-פונג הודעה ישירה ב-X ושאל אותה אם היא מעוניינת להביא עימו ילד, זאת למרות שמעולם לא נפגשו באופן אישי, אלא ש-פונג דחתה את ההצעה. Elon Musk is seeking lovers on his own social network, planning to conceive a "legion" of children?
The billionaire offered a woman $15.1 million a month in exchange for her silence about their child, according to WSJ.
According to the Wall Street Journal, Elon Musk also asked… pic.twitter.com/j5N3B4OsV5
— ???? James (@Jamestheoctupus) April 17, 2025 מקורבים למאסק טוענים כי המספר האמיתי של צאציו יכול להיות גבוה יותר מ-14, לנוכח המצב שבו הוא יוזם עוד ועוד קשרים לשם הולדת ילדים. עוד דווח כי עוזרו הוותיק של מאסק, ג'ארד בירצ'אל, מעורב באופן פעיל במשא ומתן עם נשים שכבר הביאו לעולם את ילדיו.
התחקיר של הוול סטריט ג'ורנל מצייר תמונה מורכבת של אדם המונע מאמונה עמוקה בצורך להבטיח את המשך קיומו של המין האנושי באמצעות הגדלת מספר הילדים, תוך שימוש במשאביו עצומים ובפלטפורמה החברתית שבבעלותו כדי להגשים חזון זה.
לפני 5 שעות ו-22 דקות
20.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת החלל SpaceX שמאחוריה עומד יזם הטק אילון מאסק, שהוא גם מנכ"לה, נחשבת כעת כמועמדת מובילה לזכות בחלק משמעותי בפרויקט "כיפת הזהב" (Golden Dome) השאפתני של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שנועד כמו בישראל להגנה על המדינה מפני מתקפות טילים.
יחד עם SpaceX שותפות להצעה שמסתמנת כמועדפת על הממשל שתי חברות – חברת התוכנה האמריקנית פלנטיר (Palantir), המתמחה בתוכנות לניתוח ביג דאטה, ועם אנדוריל (Anduril) של לאקי פאלמר, מאוקולוס לשעבר המפתחת מערכות אשר יודעות לזהות, להעריך ולנטר כטב"מים.
פרויקט כיפת הזהב האמריקני זכה לעניין רב מצד חברות סטארט-אפ טכנולוגיות בתחום הביטחון, נועד לספק שכבת הגנה מפני מתקפות טילים שתכוון לעבר המעצמה שבאמריקה. טראמפ עצמו ציין בצו נשיאותי עוד בינואר כי מתקפת טילים היא "האיום הקטסטרופלי ביותר העומד בפני ארצות הברית".
האם הרומן ביניהם ישא עוד פירות? הנשיא דונלד טראמפ וראש מחלקת הייעול – DOGE, אילון מאסק. צילום: עיבוד ממוחשב. מקור טראמפ: פליקר. מקור לתמונת מאסק: לכידת מסך מהציוץ של מאסק ב-X
טראמפ קיבל תמיכה ללא גבולות – האם הוא פורע את השטר כעת?
חברת החלל פורצת הדרך SpaceX מפיצה בעולם שירותי אינטרנט לוויני דרך שירות סטארלינק שלה, וכן מטיסה חלליות בשירות נאס"א, בין השאר. מדובר בעוד גוף טכנולוגיה חדשני שמי שהביא אותו לעולם הוא מאסק. האדם העשיר בתבל הפך בשנים האחרונות, כפי שידוע לכל, ליזם טק חסר מנוח ורב פעלים ולדמות בולטת ביותר.
ואולם כיום מאסק ידוע גם בתמיכתו הפוליטית המשמעותית בנשיא טראמפ, לאחר שתרם לרפובליקנים ולטראמפ סכום של יותר מרבע מיליארד דולרים עבור קמפיין הבחירות האחרון שלו. הקרבה והנאמנות כבר נראו כמשתלמות למאסק, שזכה במשרה בממשל – כיועץ מיוחד לנשיא, במטרה לייעל את ההוצאות הממשלתיות, וזאת כראש לשכה ששמה ה-DOGE. ההתקרבות לקבלת האישור לביצוע פרויקט כיפת הברזל של ארה"ב, זוכה במדיה האמריקנית ליחס כאל מהלך נוסף המקושר, לכאורה, לקשרי מאסק-טראמפ ההדדיים.
ולא רק מאסק, אלא גם היזמים שהקימו את פלנטיר ו-אנדוריל נחשבים לתומכים פוליטיים מרכזיים של טראמפ. שלושת החברות הללו נפגשו לאחרונה עם בכירים בממשל טראמפ ובפנטגון כדי להציג את תוכניתן לבניית מערך הגנה שיכלול שיגור של 400 עד יותר מ-1,000 לוויינים אשר יקיפו את כדור הארץ, במטרה לזהות ולעקוב אחר תנועת טילים. בנוסף, תוכנית משלימה כוללת צי של 200 לווייני תקיפה חמושים בטילים או בלייזרים ליירוט טילים עוינים, אם כי קבוצת SpaceX צפויה שלא להיות מעורבת בפיתוח הנשק עבור לוויינים אלה. ❗️???????????? – Elon Musk's SpaceX, in partnership with Palantir and Anduril, is a frontrunner to develop key components of President Donald Trump's "Golden Dome" missile defense shield, according to six sources cited by Reuters.
The trio has met with Trump administration and Pentagon… pic.twitter.com/u8r85DJ77Z
— ????????The Informant (@theinformant_x) April 17, 2025 בצעד חריג, SpaceX הציעה להקים את חלקה במערכת כיפת הזהב במתכונת של שירות מנויים – מודל שבמסגרתו הממשלה תשלם עבור גישה לטכנולוגיה, במקום להיות הבעלים של המערכת באופן מלא. מודל המנויים, שעליו לא דווח בעבר, עשוי לעקוף חלק מפרוטוקולי הרכש של הפנטגון ולאפשר פריסה מהירה יותר של המערכת. עם זאת, גישה זו עלולה ליצור מצב בו הממשלה תהיה "נעולה" במנוי ותאבד שליטה על המשך הפיתוח והתמחור של המערכת.
גורמים בפנטגון הביעו דאגה פנימית לגבי ההסתמכות על מודל מבוסס מנויים עבור חלק כל כך גדול וקריטי בתוכנית הגנה של ארה"ב. גנרל מייקל גוטליין מכוח החלל האמריקני אף ניהל שיחות בנוגע לשאלה האם SpaceX צריכה להיות הבעלים והמפעילה של חלקה במערכת, כאשר קיימות אפשרויות נוספות, כמו בעלוּת ותפעול אמריקניים מלאים או בעלות הממשל האמריקני, וקבלנים שיטפלו בתפעול.
לפי דיווח של רויטרס, אחד המקורות המעורים בשיחות תיאר אותן כ"חריגה מתהליך הרכש הרגיל", וציין כי קיימת בקהילת הביטחון הלאומי וההגנה "גישה לפיה יש להתייחס בסובלנות ובכבוד לאילון מאסק, בשל תפקידו בממשלה".
למרות הסימנים החיוביים מצד הפנטגון כלפי קבוצת SpaceX, חלק מהמקורות הדגישו כי תהליך קבלת ההחלטות בנוגע לכיפת הזהב נמצא בשלבים מוקדמים, וכי המבנה הסופי והחברות שייבחרו לעבוד על הפרויקט עשויים להשתנות באופן דרמטי בחודשים הקרובים.
עם זאת, זכייה בחוזה כיפת הזהב תהיה ללא ספק "הזכייה" הגדולה ביותר של נציגי עמק הסיליקון בתעשיית קבלנות הביטחון הרווחית, ובמקביל – מכה לקבלנים המסורתיים. למרות זאת, לפי הדיווחים קבלנים ותיקים – כמו בוינג, Northrop Grumman, ו-RTX – צפויים להיות שחקנים משמעותיים בתהליך וחברת לוקהיד מרטין אף הקימה דף אינטרנט כחלק ממאמצי השיווק שלה בנושא. למעשה הפנטגון קיבל איתותי עניין מיותר מ-180 חברות, המעוניינות לסייע בפיתוח ובבניית אמצעי ההגנה המדובר. Surprise! SpaceX Leads Trump’s “Golden Dome” Missile Shield Bid
Elon Musk’s SpaceX, along with Palantir and Anduril, is front-running efforts to build Trump’s ambitious “Golden Dome” missile defense system.
SpaceX plans to launch 400–1,000+ satellites to detect and track… pic.twitter.com/LqThBP3WWX
— Clash Report (@clashreport) April 17, 2025 מה יהיה חלקה של SpaceX בפרויקט?
SpaceX מציעה להיות אחראית על החלק ביוזמת כיפת הזהב המכונה "שכבת המשמורת" (Custody layer) – מערך לוויינים שיאתר טילים, יעקוב אחר מסלולם ויקבע אם הם מכוונים לעבר ארצות הברית. SpaceX העריכה כי עלות עבודות ההנדסה והתכנון המוקדמות עבור שכבה זו תנוע בין 6 ל-10 מיליארד דולר. בגדול, גורמים רשמיים מעריכים כי העלות הכוללת של כיפת הזהב יכולה להגיע למאות מיליארדי דולרים, והפנטגון קבע מספר מסגרות זמן לאספקת יכולות, החל מתחילת 2026 ועד לאחר 2030.
מזכר פנימי של הפנטגון שנבדק בידי סוכנות רויטרס מצביע על דחיפה להאצת פריסת מערכות לוויינים, דבר שעשוי להעניק ל-SpaceX יתרון, בשל צי הטילים שלה, כולל פאלקון 9, ולוויינים קיימים שניתן לייעד מחדש למערכת כיפת ברזל לכשתקום.
עם זאת ולמרות יתרונות אלה, חלק מהמעורים בדיונים הביעו ספק אם קבוצת SpaceX תוכל להקים ביעילות מערכת עם טכנולוגיה חדשה בצורה חסכונית, שתגן על ארצות הברית מפני מתקפה. אחד המקורות שציטטה רויטרס אמר: "נותר לראות אם SpaceX וחברות הטכנולוגיה הללו יוכלו להרים דבר כזה. מעולם לא היה עליהן לספק מערכת שלמה שהאומה תצטרך להסתמך עליה לצורך הגנתה".
דוברים מ-SpaceX וכן מאסק סירבו להגיב לשאלה האם היזם עצמו היה או עדיין מעורב בדיונים או במשא ומתן הנוגעים לחוזים פדרליים עם עסקיו עם זאת נודע כי גנרל חיל האוויר האמריקני בדימוס, טרנס או'שונסי, המשמש כיועץ בכיר של SpaceX למאסק, היה מעורב בשיחות האחרונות של החברה עם בכירים בקהילת הביטחון והמודיעין.
לפני 8 שעות ו-41 דקות
20.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יו"ר ומנכ"ל טנאבל שנפטר השנה. עמית יורן ז"ל. צילום: Maryland GovPics, מתוך ויקיפדיה
חברת הסייבר טנאבל (Tenable Holdings), הודיעה היום (ה') כי הדירקטוריון שלה מינה באופן קבוע את סטיב וינץ ומארק תרמונד למנכ"לים משותפים. השניים יכנסו לתפקיד במקום עמית יורן ז"ל, שהיה יו"ר ומנכ"ל טנאבל ונפטר מסרטן בתחילת השנה.
לפי החברה, לאחר תהליך חיפוש מעמיק שהתחשב במועמדים פנימיים וחיצוניים, הדירקטוריון הגיע למסקנה כי וינץ ותרמונד הם בעלי היכולות הטובות ביותר להוביל את טנאבל קדימה. ההחלטה משקפת את ביטחון הדירקטוריון בכוחם המנהיגותי לאחר תקופה זמנית מוצלחת, במהלכה הם הובילו את החברה להישגים משמעותיים בתחום האופרטיבי והאסטרטגי. הדירקטוריון גם מתכוון למנות את וינץ ותרמונד לדירקטורים, מיד לאחר אספת בעלי המניות השנתית שתתקיים ב-14 במאי הקרוב.
וינץ, מי שכיהן כסמנכ"ל הכספים (CFO) של טנאבל מאז 2014, ותרמונד, ששימש כסמנכ"ל תפעול (COO) מאז 2020, מביאים עימם ניסיון מעמיק בתעשייה. תחת מבנה המנכ"לים המשותפים, וינץ' ינהל את תחומי המוצר, אבטחת סייבר, פיתוח עסקי וכל הפונקציות הכלליות והמנהלתיות, בעוד שתרמונד ינהל את פונקציות ה-GTM, כולל מכירות, שירותים מקצועיים, תמיכה טכנית, שיווק והצלחה של הלקוחות. יחד, הם ימשיכו להוביל את משימת החברה לעזור לארגונים להבין ולהפחית את סיכון הסייבר במשטחי התקיפה המודרניים שלהם.
כמנכ"לים משותפים זמניים: "הפגינו מנהיגות והתאמה יוצאת דופן"
במהלך תקופת הניהול הזמני שלהם, Tenable הרחיבה את נוכחותה בקרב לקוחות, עם אימוץ חזק של פלטפורמת Tenable One לניהול חשיפות ומומנטום גובר סביב Tenable Cloud Security. הם גם השלימו את רכישת הסטארט-אפ הישראלי וולקן סייבר (Vulcan Cyber), שמקדם את מפת המוצרים של טנאבל, עם השקת גרסה מורחבת באופן משמעותי של Tenable One, שלדבריהם צפויה להיות הפלטפורמה המובילה ביותר לניהול חשיפות בשוק. הרכישה של וולקן סייבר היא החמישית של טנאבל בישראל, בנוסף לחברות Indegy, Cymptom, Ermetic ו-Eureka Security.
"מרק וסטיב הפגינו מנהיגות והתאמה יוצאת דופן במהלך תקופת כהונתם כמנכ"לים משותפים זמניים", אמר ארט קוביאלו, יו"ר מועצת המנהלים של טנאבל. "סגנון המנהיגות השיתופי שלהם, הידע העמוק בתעשייה והתפישה הממוקדת בלקוח כבר הניבו תוצאות חזקות. אנו בטוחים ביכולתם להמשיך להניע חדשנות וליצור ערך לטווח ארוך לכל בעלי העניין".
"אנחנו גאים להוביל את טנאבל כמנכ"לים משותפים ומרגשים מההזדמנות שלפנינו", אמרו וינץ ותרמונד בהצהרה משותפת. "יש לנו ביטחון רב במשימה של טנאבל, בצוות ובמעמדה בשוק, ואנחנו נרגשים לבנות את המומנטום שיביא לתוצאות משמעותיות ללקוחות, לעובדים ולבעלי המניות שלנו".