זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
03/10/22 11:58
11.54% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האחזקות של ברקשייר האת'וויי (Berkshire Hathaway) – חברת ההשקעות של המיליארדר וורן באפט – הצטמקו באחרונה בכ-36 מיליארד דולר, עקב התרסקות מניית אפל (Apple), כך דווח לראשונה במרקט אינסיידר מבית ביזנס אינסיידר.
סכום ה"הפסד" הזה גבוה בכ-5 מיליארד דולר מהסכום שבאפט שילם במקור עבור החזקתו במניות אפל – 31 מיליארד דולר.
בסוף דצמבר 2021 ברקשייר האת'וויי החזיקה ב-908 מיליון מניות אפל והייתה בעלת המניות הגדולה ביותר בחברה, עם נפח של 5.6% מכלל מניות הענקית מקופרטינו.
אז היו מניות אלו שוות 161 מיליארד דולר, ואילו כעת שווין נאמד בכ-125 מיליארד ד' "בלבד". שווי השוק של אפל באותם חודשים ירד מ-2.9 טריליון דולר ל-2.2 טריליון.
המניה של אפל ירדה מאז בכ-24% – משום הירידה הכללית במניות והירידה במניות של אפל בפרט, מתוך חשש שהביקוש למכשיר ה-iPhone החדש של היצרנית, iPhone 14, יהיה נמוך.
מעניין לציין כי בין השנים 2016-2018 השקיעה החברה של באפט 36 מיליארד דולר באחזקותיה ב-אפל – בדיוק אותו סכום שהיא הפסידה כעת.
אם זאת ממומחי שוק ההון לא סבורים שבאפט עומד לחסל את ההשקעות של ב-אפל. באפט הוא משקיע ארוך טווח, שבדרך כלל לא מתרגש מהתנודות קצרות הטווח של מניות, ובנוסף הוא יודע כמאמין גדול בפוטנציאל של אפל.
03/10/22 15:28
7.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענקית המשחקים טנסנט מחזקת את אסטרטגיית המיזוגים והרכישות שלה בחברות משחקים מחוץ לסין ומתמקדת בהתרחבות גלובלית על רקע האטה בצמיחה בסין, כך לפני פרסום ברויטרס, המתבסס על מקורות המקורבים לנושא שביקשו לא להזדהות.
במשך שנים השקיעה טנסנט במאות עסקים מתפתחים כמשקיעה פיננסית פסיבית של אחזקות מיעוט, אך כעת היא פועלת באגרסיביות להחזיק רוב, או אפילו שליטה, בנכסים מחוץ לסין, בעיקר בעולם הגיימינג באירופה.
לפי הדיווח, האסטרטגיה החדשה של ענקית המשחקים מס' אחת בעולם לפי הכנסות מעידה על המגמה של ענקיות הטק הסיניות, המחפשות לפרוץ את גבולות סין לאחר שנתיים קשות של אי ודאות, שהכבידו עליהן וגרמו לבעלי המניות למכור את אחזקותיהם.
לפי המקורות המצוטטים בידיעה, מלבד מגזר המשחקים, טנסנט שואפת גם לצבור נכסים נוספים, הקשורים למטאוורס, בעיקר באירופה.
מול טנסנט, דרך אגב, גם ענקיות טכנולוגיה נוספות, כמו מיקרוסופט, סוני ואמזון רוכשות נכסי משחקים ונכסים רוחניים קשורים.
03/10/22 13:02
6.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הרשויות הפדרליות בארצות הברית הגישו באחרונה כתב אישום נגד עובד לשעבר של NSA, הסוכנות האמריקנית לביטחון לאומי, על שניסה להעביר "מידע ביטחוני לאומי" מסווג לסוכן FBI שהתחזה לסוכן רוסי – בתמורה ל-85 אלף דולר. העובד לשעבר, ג'ארה סבסטיאן דאלקה, אמר לסוכן הסמוי שיש לו גישה למידע "שנוגע ליעדים זרים שמערכות אמריקניות מתמקדות בהם ולמידע על פעולות סייבר", כך לפי כתב האישום.
דאלקה עבד ב-NSA רק כשלושה שבועות לפני שעזב ב-1 ביולי השנה, אבל בזמן הקצר שהועסק הייתה לו "גישה למערכות IT של הסוכנות, בשל סיווג סודי ביותר שקיבל במסגרת תפקידו כמעצב מערכות אבטחת מידע", לפי ה-FBI.
על פי כתב האישום, בין אוגוסט לספטמבר השנה, דאלקה השתמש בחשבון אימייל מוצפן כדי "לשדר למי שהוא סבר שהוא סוכן ביון של ממשלה זרה חלקים מתוך שלושה מסמכים מסווגים, שאותם השיג במהלך עבודתו". בכתב האישום לא צוין עבור איזו ממשלה דאלקה האמין שהסוכן עובד, אבל בהערת שוליים במסמך צוינה העובדה שהאדם שאתו הוא שוחח היה – לכאורה – סוכן רוסי, וכי בטרם יצר עימו קשר, דאלקה פנה לכמה ערוצי תקשורת, ביניהם אתר TOR של שירות ביון החוץ הרוסי, ה-SVR.
נעצר לפני שהעביר עוד מסמכים
דאלקה מתגורר בקולורדו ספרינגס והוא נעצר בדנוור, לאחר שנערך להעביר לסוכן ה-FBI הסמוי אסופה חדשה של מסמכים שכוללים מידע מסווג. הוא ביקש לקבל את התשלום על המסמכים במטבע קריפטוגרפי.
נגד דאלקה הוגש כתב אישום חמור, שכולל שלושה סעיפי ריגול שבגינם הוא עשוי לקבל עונש מוות – או מאסר של שנים רבות, עד מאסר עולם. עורך דינו לא הגיב לכתב האישום.
03/10/22 13:41
6.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במה שהפך למסורת, יצאו גם השנה ממשרדיהם למעלה מ-20 מעובדי שניידר אלקטריק (Schneider Electric), והגיעו להתנדב בהכנת סלי מזון לחגים.
ההתנדבות בחגי תשרי הינה חלק מפעילות שנתית של התנדבות בקהילה, שבה לוקחים חלק עובדי שניידר אלקטריק. פעילות חגי תשרי השנה התבצעה בבית עמותת רעים בהוד השרון, הפעילה בחלוקת מזון לאורך השנה כולה.
במסגרת ההתנדבות ארזו עובדי שניידר אלקטריק סלי מזון עמוסי כל טוּב, שנועדו כדי לאפשר למשפחות במצוקה ולקשישים נזקקים לחגוג את החגים בכבוד.
פיליפ ברמי, מנכ"ל שניידר אלקטריק ישראל, ציין כי "זוהי זכות גדולה עבורנו להעניק חזרה לחברה ולקהילה בה אנו עובדים ופועלים. חובה עלינו לזכור, ובמיוחד בתקופה זו של השנה, גם את אלו הנזקקים לעזרת הזולת, ולסייע כמיטב יכולתנו כדי שגם הם יוכלו להרגיש את שמחת החגים והאווירה המיוחדת".
03/10/22 14:00
6.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הפרויקט ארך כחודש ובוצע על ידי איירון קלאד מערכות. הוא משרת את 900 עובדי החברה ואת לקוחותיה בארץ ובחו"ל. היקפו הכספי של הפרויקט לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בענף העריכו אותו במאות אלפי שקלים.
אוריין פועלת בעולמות השילוח הבינלאומי, עמילות המכס והשירותים הלוגיסטיים בישראל. מחזורה הכספי השנתי האחרון עמד על כ- 654 מיליון שקלים והיא שותפה של DB SCHENKER.
במסגרת הפרויקט הוטמעו שירותי F5 Distributed Cloud Services, שכונו בעבר Volterra. הם כוללים הגנת WAF מבוססת בינה מלאכותית, אבטחת ממשקי API מול ספקים ולקוחות והגנה מקיפה לפרטי זיהוי של לקוחות הקצה, יכולת איתור איומים וכן הגנה מפני הונאות, התקפות DDoS והתקפות בוטים. לאוריין יש פתרונות של F5 עבור סביבת און פרם, והפרויקט מהווה הרחבה, תוספת של פתרונות לענן, על מנת להגן גם על אתרי האינטרנט ומשאבי החברה בענן.
ערן שוורץ, מנהל אבטחת המידע באוריין, אמר כי "כחברה העוסקת בשילוח בינלאומי ומספקת שירותים למותגים המובילים בעולם, אנו נדרשים לעמוד ברגולציות אבטחת המידע המחמירות ביותר. שירותי האבטחה לענן המבוזר שהטמענו, מבוססים על מודל SaaS ומספקים לנו אבטחה ברמה הגבוהה ביותר לממשקי ה-API, עם ניהול אחוד ופשוט לכלל הסביבות. כך הם מאפשרים לנו לייעל את שרשרת האספקה עם אוטומציה של תהליכים למול ספקים ולקוחות".
חגית גואל, מנהלת מכירות אזורית ב-F5, הוסיפה כי "ככל שמספר היישומים ופריסות הממשקים גדלים, כך גם גדל מספר מטרות התקיפה והאיום על הארגון הופך משמעותי יותר. שירותי האבטחה שלנו לענן המבוזר מספקים לאוריין אבטחה מוגברת ומפשטים את הניהול שלה באופן דרמטי. זאת, בשל צמצום מספר הפתרונות הנקודתיים הדרושים, ואכיפת מדיניות אבטחה עקבית בכל סביבת IT".
חגית גואל, מנהלת מכירות אזורית ב-F5. צילום: עומר שטיין
עמיעד נחום, סמנכ"ל טכנולוגיות באיירון קלאד מערכות אמר כי "שירותי הענן המבוזר שהטמענו מספקים לאוריין פתרון אבטחת מידע מוכלל, לרבות אבטחת ממשקיAPI , דבר שהוא קריטי לפעילותה בזירה הבינלאומית. שירותים אלו מאפשרים לה לפרוס ולאבטח ממשקים ויישומים בכל סביבה ולהאיץ את הזמן-לשירות, Time-to Service".
03/10/22 09:18
5.13% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הושלמה רכישת סיטריקס על ידי קרנות הון-סיכון תמורת כ-16.5 מיליארד דולר, והיא הפכה לחברה פרטית, שמוזגה עם טיבקו (Tibco).
שתי החברות הודיעו בסוף השבוע האחרון על השלמת העסקה – שאושרה באפריל על ידי בעלי המניות. הקרנות הרוכשות – ויסטה (Vista Equity Partners) ואברגרין (Evergreen Coast Capital), שהיא שלוחה של אליוט (Elliot Investment Management), הוציאו אותה מבורסת נאסדא"ק ומיזגו אותה עם טיבקו, שנמצאת בבעלות ויסטה.
טום קראוזה, ששימש כראש חטיבת התוכנה בברודקום ושהיה איש המפתח ברכישת המיליארדים של VMware – משמש כמנכ"ל החברה המשולבת סיטריקס-טיבקו, דרך היותו מנכ"ל הגוף הפיננסי שהוא הבעלים של שתי החברות, Cloud Software Group (CSG). קראוזה כינה את החברה המשולבת שבראשותו "מנהיגה גלובלית חדשה בעולמות התוכנה הארגונית". באתר של CSG נכתב, כי שתי החברות תפעלנה כיחידות עסקיות נפרדות ותשמורנה על המיתוג שלהן. תחת קראוזה יהיו שני מנכ"לים: סרידהאר מולפודי, שהיה מנהל המוצר הראשי של סיטריקס וישמש מנכ"ל שלה, ומאט קווין, שהיה מנהל התפעול הראשי של טיבקו ומונה למנכ"ל החברה השנייה.
אנליסטים תלו את הסיבות לרכישה במעבר הגרוע של סיטריקס למודל תוכנה כשירות (SaaS) ובכך שלא סיפקה מענה לביקושים שנוצרו בעקבות משבר הקורונה. דיבורים על כך שסיטריקס תירכש על ידי קרנות ותהפוך לפרטית היו באוויר מזה זמן רב, ובאופן חצי רשמי מדצמבר האחרון. בוב קלדרוני, הנשיא והמנכ"ל הזמני של החברה, אמר בעבר, כי "לסיטריקס היו כמה פספוסים באסטרטגיית היציאה לשוק ובתחזית שלה. היו בחברה יותר מדי שכבות על במהלך 12-18 החודשים האחרונים, וכך יותר מדי אנשים קיבלו תשלום על אותה עסקה".
סיטריקס מספקת וירטואליזציה של שרתים, יישומים ושולחן עבודה, רשתות, תוכנה כשירות וטכנולוגיות מחשוב ענן. ב-2020 רכשה סיטריקס את Wrike שבבעלות ויסטה תמורת 2.25 מיליארד דולרים. כעת, בעקבות המיזוג בין סיטריקס וטיבקו, Wrike נפרדה מספקית הווירטואליזציה והענן, ותמשיך להיות פרטית ובבעלות ויסטה.
טיבקו נוסדה ב-1997, וחבילת המוצרים שלה כוללת כלים לניתוח נתונים, וירטואליזציה וניהול. היא נמצאת בבעלות ויסטה מאז 2014. אשתקד השלימה טיבקו את רכישת אינפורמיישן בילדרס הוותיקה, שמפתחת תוכנה לניתוח עסקי. לקרן ויסטה, הבעלים של טיבקו – יש היסטוריה ארוכה של השקעות בחברות טכנולוגיה.
03/10/22 10:58
5.13% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לחברת פרויקטים בעולם המחשוב יש אופי מיוחד. במקרים רבים היא הכוח המניע של הלקוחות שלה, עובדת קשה מאחורי הקלעים ומזניקה את הלקוח לקדמת הבמה, אל אור הזרקורים. ההתקדמות של הלקוח, לא פעם, היא תולדה של עבודה משותפת עם חברת פרויקטים איכותית. איך משיגים סינרגיה אפקטיבית ושביעות רצון גבוהה כל כך מצד הלקוח? שנים של אימונים, ניסיון ועוד כמה כללים ושיטות עבודה.
השלב הראשון במערכת היחסים בין חברת הפרויקטים ללקוח חדש הוא אבחון נכון של הלקוח. ככלל, אנחנו מזהים ארבעה סוגי לקוחות: חברת היי-טק, חברת לו-טק, חברת חצי-טק או סטארט-אפ, וכך התקשורת וסגנון העבודה מול כל סוג לקוח משתנה.
חברת פרויקטים מניבה את הערך המוסף הרחב ביותר לחברות לו-טק או חצי-טק, אשר נמצאות בתהליך של טרנספורמציה דיגיטלית
בחברת היי-טק, לדוגמה, עובדים לרוב מנהלי מוצר שיודעים להגדיר את אופי ותכולת הפרויקט מראש, לבחור את הכלים הטכנולוגים וכן הלאה, כך שבמקרה זה חברת הפרויקטים צריכה להוכיח ניסיון ובעיקר יכולת טכנולוגית מתאימה של הצוות. לעומת זה, חברות לו-טק או חצי-טק, שאינן רגילות להתעסק בעצמן עם מוצרים טכנולוגים, או שפשוט חסרות את היכולות הטכנולוגיות הנדרשות, זקוקות בדרך כלל להדרכה והובלה הרבה יותר מקיפה מחברת הפרויקטים ומצוות המומחים שלה.
סטארט-אפ זו חיה אחרת, לרוב אמנם מדובר בחברה טכנולוגית, אך מצד שני, לא פעם היא נטולת צוות טכנולוגי ורואה בחברת הפרויקטים את הזרוע הביצועית שלה ומי שתאפשר לה להזניק את המוצר הטכנולוגי במינימום משאבים.
כל ארבעת הסוגים חביבים עלינו, אולם מניסיוני, חברת פרויקטים מניבה את הערך המוסף הרחב ביותר לחברות לו-טק או חצי-טק, אשר נמצאות בתהליך של טרנספורמציה דיגיטלית. המנהלים בחברה כזאת מוצפים במידע ובאזזז וורדס אופנתיים, חולמים לצמצם את מוקד השירות הפיזי ולהחליף את חוויית הלקוח ותרבות ההמתנה בממשק דיגיטלי זמין ומתקדם, אבל מכאן עד למימוש החלום – הדרך ארוכה וסבוכה והם מחפשים אחר מורה נבוכים.
אז מה הם שלבי העבודה? חברת הפרויקטים שולחת מנתח מערכות טכנולוגי (פריסייל), שמלווה את הלקוח בתהליך הכנת הצעת המחיר ויחד עם נציגי הלקוח מנתח את הסטטוס הטכנולוגי של החברה – מה מצב מערכות המידע הקיימות? היכן מאוחסן בסיס הנתונים? וכן הלאה.
בשלב הבא ניגש הצוות המשולב ספק-לקוח להגדיר את כל מכלול הפרויקט: הדרישות העסקיות, התכולה, הכלים הטכנולוגים בהם ישתמשו ומפת הדרכים המתוכננת. בעקבות זה חברת הפרויקטים מכינה מסמכי הצעה הכוללים את הפתרון, ארכיטקטורת המערכת וזרימת המידע המומלצות, הצעת מחיר ולוחות זמנים. כמובן שיש לקחת בחשבון כי במהלך הפרויקט עלולים לצוץ אתגרים חדשים שישפיעו על מפת הדרכים ועל התכולה, והלקוחות צריכים להיות ערוכים לכך מראש.
מה לקוחות אוהבים? כל הלקוחות, ללא יוצא מן הכלל, אוהבים ספקים שמבינים את המוצר לעומק, כאשר הטכנולוגיים שביניהם מתרשמים מרמת ההבנה בארכיטקטורה ומשימוש בכלי עזר מעולמות הקוד הפתוח, ואילו הלקוחות הפחות-טכנולוגיים מעוניינים לראות כי הספק מבין את הדרישה ואת ההיבטים העסקיים שלה ויציע את הפתרון המוצרי-טכנולוגי המתאים ביותר.
עניין למומחים. ניהול פרויקטים. צילום: BigStock
חשיבות לתגובה מהירה
דבר נוסף שלקוחות אוהבים זה מהירות תגובה. תגובה מהירה משדרת ללקוח שיש כאן ספק שאפשר לסמוך עליו, וכך גם הספק נשמר בתת המודע של הלקוח.
לקוחות מחפשים ספקים שירוצו איתם למרחקים קצרים וארוכים לפי הצורך, ותמיד יהיו צעד אחד לפניהם. מהירות תגובה מצד הספק חשובה במיוחד כשמדובר בארגונים גדולים ואיטיים, על מנת להניע את התהליך ולהביא להתקדמותו, ואולי אפילו לשפר במשהו גם את קצב העבודה של הלקוח.
במה הכי חשוב להתחשב? בתקציב של הלקוח ובלוחות הזמנים שלו. לעיתים כאשר מדובר בפרויקט מקיף שעלול להימשך למעלה מחצי שנה, אך התקציב דוחק, מומלץ לבחור את השלבים הדחופים ביותר, להגדירם כשלב א' ולתחום את הפעילות לחודשיים שלושה. זאת, מצד אחד, כדי לתת מענה לנושאים הבוערים של הלקוח, ומצד שני לעמוד בתקציב שלו.
מה קורה בסוף הפרויקט? מעבירים את השרביט למנהל הפרויקט מטעם הלקוח, מדריכים אותו במידת הצורך מתוך מטרה שהלקוח יפתח עצמאות.
יחד עם זה, יש חשיבות לתחזוקה מתמשכת מצד הספק ושיפור תמידי של המערכת, על מנת לשמור עליה מעודכנת ולהימנע מהצורך להחליף למערכת חדשה בתדירות גבוהה מדי.
לכן, חשוב לבחור בחברה שרצה למרחקים ארוכים, שתהיה מסוגלת להמשיך ולתמוך בלקוח, ברמה גבוהה, בכל התחומים: עסקית, פונקציונלית וטכנולוגית, ושנציגיה יהיו זמינים בכל רגע, לכל דבר ועניין, ממש כמו במערכת נישואין, ולפעמים אפילו קצת יותר.
הכותב הוא סמנכ"ל המכירות של קבוצת קוד אואזיס
03/10/22 14:02
5.13% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: דולי אורהלב-לפיד, בעלים ומנכ״לית של CRE8-TEAM.
ותק בתפקיד: עשור.
תפקידים קודמים: מנכ״לית זרמון גולדמן אינטרקטיב, ממקימי מחלקת הדיגיטל של משרד היח"צ בן חורין אלכסנדרוביץ.
השכלה ושירות צבאי: webmaster designer , שירות צבאי בחיל המודיעין, ובקבע בתפקיד ביחידת קב״ט חמן.
משפחה: גרושה, אמא לנאור (11) ולעילי (6).
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? בימים שבני הבכור נאור נולד סיימתי את עבודתי במשרד היח"צ בן חורין ומונתי למנכ״לית בחברת סטארט-אפ. מספר חודשים לאחר שנולד, בני חלה במחלה קשה, ונאלצתי לעזוב את העבודה. במשך השנים האלו ובעיקר כדי לצאת מדי פעם מבית החולים, התחלתי לתת ייעוץ אסטרטגי לחברות בכל מה שקשור להטמעת פרויקטים ולחדשנות. עם הזמן מנעד הלקוחות שלי גדל, והיית צריכה לתת מענה ללקוחות גדולים יותר, מה שהוביל אותי להקמת הסטודיו שלי.
לימים, בני נאור החלים, והמשכתי לפתח את העסק ולתת ייעוץ אסטרטגי ניהולי כמו גם כלים נכונים לשימוש בטכנולוגיות חדשות. החלטתי להקים את חברת CRE8-TM, שמחברת בין העולם הישן לבין העולם החדש והטכנולוגי, וכך בעצם נכנסתי לעולם הטכנולוגיה והמטאוורס.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?
אני חושבת שלא ניתן להתעלם מאפליה נגד נשים בתעשייה, אבל אני אוסיף ואומר, שלדעתי לפעמים אצל נשים יש פחד לפרוץ את תקרת הזכוכית במקומות העבודה. הפקטור היחידי הוא האם את יודעת לייצר תלות וצורך של החברה בך. נשים צריכות להיות חזקות ולהבין שבשנייה שיש לחברה תלות בך כבעלת תפקיד, זה לא מעניין אף אחד אם את אישה או גבר. לדעתי, כל אישה יכולה לעשות כל מה שהיא רוצה ולפרוץ כל תקרה.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? כשהגעתי לסיטואציה כזו ניצחתי אותה, אני יודעת וידעתי מה אני שווה ואני חושבת שכל אישה/גבר צריכים להרגיש ולדעת מה הם שווים ולדרוש בהתאם.