זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
24/02/22 20:10
9.28% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
על רקע הירידה החדה במניות של מטא, שנובעת מירידה במספר המשתמשים וגם מרידה גדולה יחסית בהכנסות מפרסום, ערכה החברה אירוע וירטואלי שבו הדגישה את המאמצים שהיא משקיעה במטאברס, הכיוון שאליו היא צועדת כדי להרחיב בחזרה את פעילותה. באירוע המסוים הזה הציגה החברה את ההשקעה שלה בבינה מלאכותית לטובת המטאברס ואת השימושיות המקוונת בכלל באינטרנט.
מארק צוקרברג, שפתח האירוע שהיה בעיקרו מקצועי, הציג את הפרויקטים השונים שמטא מפתחת לטובת המטאברס שלה, ובכלל, באמצעות בינה מלאכותית. ההכרזה העיקרית שלו הייתה על פרויקט CARIakoe, שלדבריו הוא מודל עצבי מקצה לקצה, שבונה את הקשרים בין המשתמשים לשירותים השונים במטאברס באמצעות API. אחת המטרות שלו היא לאפשר דיאלוגים טובים יותר באמצעות הבנה של שפה טבעית, כולל מעקב אחר מצב הדיאלוג בין הדמויות, קביעת מדיניות ויצירת שפה טבעית. מטרה אחרת היא ליצור כלים, שיאפשרו חקירה וניווט אמיתיים בעולם הווירטואלי, בדומה לאופן שאנשים בודקים מקומות חדשים.
"אנחנו נמצאים בתקופה של יצירת דור חדש של עוזרים עבור העולם החדש. אנחנו נזדקק לבינה מלאכותית כדי לאפשר לאנשים לנווט בעולמות הווירטואליים וגם במציאות רבודה, והבינה המלאכותית תלמד להבין את ההקשר וגם לעזור. היא באמת תוכל לראות הכל מנקודת המבט שלנו, ממש בגוף ראשון, כך שהציפיות מהבינה המלאכותית יהיו הרבה יותר גדולות", אמר צוקרברג.
העבודה על יצירת נקודת מבט בגוף ראשון עבור הבינה המלאכותית היא אחד משני תחומי ההתמקדות שהציג צוקרברג. התחום השני הוא פיתוח מודלים מבוססי בינה מלאכותית, שעוזרים ליצור כל מה שעולה על הדעת. בהקשר הזה הוא הציג את Builder Body, קונספט שמאפשר למשתמש לתאר בקולו את מה שהוא רוצה, והבינה המלאכותית תחולל את זה עבורו בעולם שהוא בונה, ובזמן אמת.
הדוגמה שהציג צוקרברג, שגרמה לו לעטות חיוך מלא סיפוק על פניו, הייתה בסיסית עדיין, בגרפיקה יחסית נמוכה, אבל בהחלט הראתה את התגובה המיידית של המערכת לבקשות של המשתמש.
היבט חשוב נוסף, לפחות מבחינתה של מטא, שאליו התייחס מנכ"ל מטא בדבריו הוא תחום השפה, או יותר נכון, מחסום השפה. "הבינה המלאכותית תעזור לנו לפתור עוד בעיה קשה והיא, שהרבה מאוד מהעולם עדיין לא יכול להשתמש באינטרנט בשפה שלו. היכולת לתקשר עם כל אחד בכל שפה היא כוח-על שאנשים חלמו עליו משחר האנושות – ובינה מלאכותית היא שתאפשר לכוח הזה להתממש עוד בימינו", הוא טען.
חלק מ-CARIakoe הוא תיאור תחום שבמטא כבר התייחסו אליו בעבר הלא רחוק באחד האירועים, והוא "אף שפה לא נשארת מאחור". המטרה, לדבריו, היא ליצור מנגנון תרגום אוניברסלי ומיידי, שבאמצעותו יוכל כל אחד לדבר עם כל אחד בשפתו שלו ולהבין מה אומר הצד השני, ולא משנה באיזו שפה הוא מדבר.
"רוב המודלים של הבינה המלאכותית המשמשים כיום לתרגום בדרך כלל משתמשים באמצע באנגלית כדי לבצע את התרגום מצד לצד. בנינו במטא מודל קוד פתוח, שמאפשר לבצע תרגום ישירות משפה לשפה בין מאות שפות ללא הצורך בתיווך של אנגלית (וכן, גם עברית ברשימה – צ.ק.), ואנחנו מקווים בעתיד לשלב את זה גם במטאברס", סיפר צוקרברג.
לבנות עולם וירטואלי בפקודות קוליות. צילום: מטא
הוא הוסיף וציין, שההדור הנוכחי של פתרונות הבינה המלאכותית ולימוד המכונה נמצא בפיתוח כבר מזה עשור בפייסבוק/מטא, אך לא ציין מתי זה יבוא לידי יישום בפועל. "כבר היום יש לימוד מכונה כמעט בכל פעולה שמבצעים, החל בבחירת תמונה בטלפון. אני מצפה שהמגמה רק תתגבר בעתיד. אבל כדי להשיג את המטרות שלנו אנו זקוקים לבניית מודלים מדויקים, מהירים וטובים יותר", הוא סיכם. "יש לנו הזדמנות לבנות סביבה מקוונת טובה ובטוחה יותר לכל, וזה אומר יצירת בינה מלאכותית שפועלת ברמה הגבוהה ביותר של פרטיות, עם שמירה על כבוד האדם, וגם לעבוד בפתיחות ובשקיפות".
24/02/22 11:36
6.19% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כל חברה רוצה שהלקוח שלה יהיה מרוצה, אבל היום כבר לא מספיק להעמיד את הלקוח במרכז ולספק לו את המוצר או השירות הכי טובים, ואפילו לא את ממשק המשתמש המושלם.
היום החברה מבקשת לוודא שהלקוח שבע רצון, מצליח להשתמש במוצר או השירות, ומפיק ממנו את מקסימום התועלת, כי לקוח מצליח הוא הרבה יותר מלקוח מרוצה. מרגע שהבנה זו חלחלה בארגונים, קודם בענף ההיי-טק, ואחר כך בענפים נוספים במשק, נולד תפקיד חדש בארגון – מנהל הצלחת לקוח.
בשל התחרות הגואה בשוק וההיצע הגדול והנהדר של מוצרים לאותה נישה, חברות רבות נותנות ללקוח תקופת התנסות. כך, המעבר בין לקוח מתנסה ללקוח משלם עובר דרך מנהל הצלחת לקוח. בסופו של יום, לקוח מרוצה, לא רק ישתמש במוצר, אלא ירכוש מוצרים נוספים מן החברה, ובעיקר – יביא את חבריו.
לקוח מצליח הוא הרבה יותר מלקוח מרוצה. מרגע שהבנה זו חלחלה בארגונים, קודם בענף ההיי-טק, ואחר כך בענפים נוספים במשק, נולד תפקיד חדש בארגון – מנהל הצלחת לקוח.
אם דואגים לקיומה מרווחים הצלחה. הצלחת לקוח. אילוסטרציה. צילום: BigStock
חמישה טיפים כיצד להפוך כל לקוח ללקוח מצליח
טיפ ראשון – הצלחת לקוח מבוססת לרוב על ניהול מערכת יחסים שקופה, ישירה וקרובה בין הספק ללקוח. למדו להכיר ולהבין את הלקוח שלכם. למשל, באמצעות מודל הפרסונות. מודל מנצח להגדרת חוויית לקוח מיטבית, שנועד כדי לוודא שהמוצר אכן משמש את הלקוח בצורה הטובה ביותר, וכי הפרסונות – כלומר משתמשי הקצה – מפיקים מן המוצר את המקסימום. עוד כדי להגיע למערכת יחסים קרובה, שתפו את הלקוח באתגרים שלכם במהלך הפיתוח והפכו אותו ללקוח מעורב, אשר מרגיש חלק מהתהליך, שותף למהמורות ולהצלחות לאורך הדרך. גישה כזאת תגרום ללקוח לחוש הרבה יותר מסופק במהלך התהליך ובסופו.
טיפ שני – התנסות. התנסות. התנסות. נסו את המוצר על משתמשים אמיתיים. לשם כך, טפחו קבוצת נסיינים אשר יקבלו ראשונים כל גרסה חדשה של המוצר, יבחנו אותה ויספקו ביקורת ותובנות.
לאחר השקת המוצר המשיכו להזמין מתנסים שיחוו את המוצר, יכתבו עליו ביקורות וידרגו אותו באתרי הדירוג השונים: אנליסטים, עיתונאים, בלוגרים ולקוחות כאחד.
אל תיבהלו מדרוגים נמוכים וביקורת – ראו בהם הזדמנות לשיפור עצמי. חזרו למבקרים עם שירות פרימיום, הקשיבו להם, שפרו את החוויה, וכך גם תשנו את דעתם על המוצר והחברה.
טיפ שלישי – היו נוכחים בעצמכם בכל הפלטפורמות הדיגיטליות, הגיבו במהירות לפוסטים של משתמשים וטפלו בכל נושא בזהירות, אך בזריזות ובשקיפות.
טיפ רביעי – אספו מידע הנוגע לשימוש במוצר מן המערכות לניהול לקוחות, ועקבו אחר התנהגות המשתמשים. הפעילו גם כלים סטטיסטיים ומערכות BI לשם ניתוח ומדידת השימוש במוצר, איתור כשלים בדרך ואף זיהוי לקוחות המועדים לנטישה. כלים מתקדמים כמו Relationship Intelligence ימדדו עבורכם את מידת המעורבות של הלקוח ביחס למוצר, ואף ייפנו ללקוחות באופן יזום כדי להציע הצעות ערך בהתאמה אישית. לדוגמה: הורידו מחירים ללקוח שמייצר הרבה דטה ומאפשר לכם לחקור אותה ולהפיק ממנה תובנות.
טיפ חמישי – לסיכום, המפתח להצלחה טמון בבחירת מנהל הצלחת הלקוח המתאים ביותר. אתרו מנהל עם ניסיון חיים עשיר ויכולת מולטי-דיסיפלינרית, שכן מדובר בתפקיד המשלב יחסי אנוש, יכולת ניתוח, הבנה טכנולוגית ועסקית.
בצד כל אלו, נדרשים שאפתנות ורצון להצליח. ככל שתשבצו את מנהל הצלחת הלקוח במקום בכיר ומשמעותי בצוות המוצר, כך יגדלו הסיכויים של המוצר להצליח.
הכותב הוא מנכ"ל חטיבת הדיגיטל והחדשנות של וואן (ONE)
24/02/22 13:53
6.19% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חושפת השחיתות של פייסבוק, פרנסיס האוגן, הופיעה אתמול (ד') בפני המחוקקים באירלנד. הסנטורים האירים קראו לוועדת התקשורת להזמין את האוגן, בעקבות עדותה בפני הסנאט האמריקני בעניין החשיפות של מסמכי פייסבוק (כיום מטא) הפנימיים שאספה בזמן שעבדה בחברה, ושחררה למדיה באוקטובר 2021.
כזכור, חשיפותיה של האוגן עוררו צונאמי של תגובות ודאגות, לאחר שסדרת מאמרים שהתפרסמה בוול סטריט ג'ורנל – Facebook Files series שמה – האשימה את הענקית ממאנלו פארק בעיקר בפגיעה בשלמותם הנפשית של מתבגרים העושים בשירותיה שימוש.
ככלל העידו ממצאיה של האוגן ש-פייסבוק עושה שימוש באלגוריתם שלה כדי לייצר, באמצעות ליבוי כעס ו/או תסכול, מעורבות (involvement) של משתמשים בפלטפורמות שבבעלותה, פייסבוק, אינסטגרם ו-ווטסאפ.
"כל עוד פייסבוק פועלת בצללים ומסתירה את המחקר שלה מעיון ציבורי, זה לא מקובל", אמרה האוגן בדיון בבית הנבחרים האמריקני באוקטובר, כך לפי דיווחה של רויטרס. "הנהגת החברה יודעת כיצד להפוך את פייסבוק ואינסטגרם לבטוחים יותר, אך לא תבצע את השינויים הדרושים מכיוון שהציבה את הרווחים האסטרונומיים שלה לפני אנשים. יש צורך בפעולות הקונגרס", הבהירה האוגן את תפישתה אז, על סמך ידיעותיה וממצאיה.
האירכטס האירי השוכן בבית ליינסטר שבדבלין. צילום: ויקימדיה
זומנה לאירלנד שמתכננת חוק בטיחות אונליין
גם הוועדה האירית לתקשורת החליטה לשמוע את האוגן, שהתבקשה לענות על שאלות אודות מטא, בהקשר של הצעת חוק חדשה לבטיחות מקוונת וכינון תקנות מדיה של הממשלה, אשר עומדים על הפרק במדינה.
לפי הצעת החוק, לראשונה באירלנד תוקם ועדת מדיה שתסדיר את חברות הרשתות החברתיות, ותפקח עליהן. ועדת התקשורת האירית, העוסקת במדיה בכלל, כולל בזו המקוונת, מעוניינת גם למנות נציב בטיחות לגזרת האונליין, שיהיה (או תהיה) ממוקד בהתמודדות עם נזקים מקוונים.
"הגענו לצומת קריטי באמת מבחינת היחסים בין המדינה לכמה מחברות הטכנולוגיה", אמר בזמנו הסנטור האירי מלקלום ביירן שקידם את היוזמה, וסבר שעדותה של האוגן יכולה לעזור למחוקקים בארצו להבין יותר את התנהלות ענקית המדיה החברתית האמריקנית. "אתה יכול לקרוא דו"ח אבל זה שונה כשמישהו מספק לך ראיות משלו וכאשר הוא נתון לחקירה שמאפשרת למחוקקים לחזק את הדעות שלנו", אמר אז ביירן.
ואכן להאוגן היה מה לומר לאירים.
לסברתה, הצעת החוק המתגבשת במדינה צריכה לכלול גם דרישה לשקיפות, שכן הרגולציה העצמית של ענקית המדיה החברתית מטא פשוט "לא עובדת", כך לדבריה.
האוגן, שהופיעה מרחוק בפני ועדת התיירות, התרבות, האמנויות, הספורט והמדיה של האירכטס (Oireachtas) – הלא הוא בית המחוקקים הבריטי – אמרה שיש "בעיית ביטחון לאומי גדולה" בכל הקשור במטא ובחוסר השקיפות שלה. היא גם אמרה שהממשלה צריכה להורות על בדיקה עצמאית של התנהלות החברה, שתבוצע על ידי הנציבות להגנת המידע.
האוגן שיבחה את הצעת חוק השירותים הדיגיטליים (DSA) של האיחוד האירופי, שעברה לאחרונה את השלב הראשון בהחלתה, על שהיא מתמקדת בהפיכת פרקטיקות מערכת של חברות כמו מטא, לגלויות יותר, בלי להסתפק בסמכות הבלעדית של החברה להחליט איזה תוכן יש להסיר מהפלטפורמה שלה ואיזה לא.
גם באמצעות מטא: רוסיה נגד אוקראינה. צילום: BigStock
הקבוצות של מטא: מדוע הן מסוכנות ואיך טוויטר מסייעת?
האוגן התייחסה בדבריה גם אל אחד הנושאים הבוערים כיום, תרתי משמע – לרוסיה.
היא אמרה שכשהייתה חלק מיחידת מודיעין האיומים של מטא, כשעבדה שם, היא יכלה לראות כיצד חשבונות רוסים המשתמשים בפרופילים מזויפים נכנסו לקבוצות פייסבוק המכילות מיליון משתמשים לפעמים, ופשוט מזינים אותן ואת המשתמשים בתעמולה, שגרמה מיד לתבערה. אולם לדברי האוגן, בשל "תרבות הסודיות" של פייסבוק, לאף אחד מלבד מקורבים לחברה אין שום יכולת לזהות "קמפניי השפעה" שכאלה, המנוהלים על ידי רוסיה כמו גם סין ואיראן.
"זוהי טכניקה נפוצה מאוד בשימוש רוסיה לשם השפעה על אופן פעולת הפוליטיקה במדינות השכנות שלה, במקומות ברחבי העולם", סיפרה האוגן בעדותה. "זה גם משמש את סין, איראן והיריבים הגדולים שלנו, שנכנסו ואמרו: אנחנו הולכים להפוך לכלי נשק את אחד הדברים החזקים ביותר במדינות המערב – הפתיחות שלהן".
מנגד, האוגן סיפרה כי הדרך לזהות את הפעילות הזדונית הזו עברה דווקא דרך טוויטר. היא שיבחה את נכונותה של הרשת החברתית המצייצת לפרסם נתונים על ציוצים ועל התוכן שמתפרסם בה לציבור, לצורך ניתוח עצמאי.
"הייתי המומה לגלות שקמפניי השפעה רבים בפייסבוק נתפסו באמצעות טוויטר, כי טוויטר הפכה נתונים לזמינים ופייסבוק סירבה", סיפרה חושפת השחיתויות, שהתפטרה מפייסבוק במאי 2021, למחוקקים של אירלנד.
"אנשים היו מנתחים את הציוצים האלה ומוצאים רשתות. הם מצאו קבוצות של חשבונות שפעלו בדרכים מתואמות להפצת מסרים שערערו את היציבות במקומות כמו אוקראינה", המשיכה וסיפרה.
"אנשים היו לוקחים את הרשתות האלה, את כתובות ה-IP האלו, ונותנים אותן לפייסבוק ואומרים: 'היי, לחשבונות האלה יש את אותם שמות בפייסבוק; 'כתובות ה-IP הללו פועלות באותם מקומות'. העובדה שאנחנו צריכים לסמוך על הפעולות הטובות של טוויטר כדי לשמור עלינו מפני פייסבוק היא בלתי מתקבלת על הדעת", קבעה.
24/02/22 15:01
6.19% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
על רקע הירידה החדה במניות של מטא, שנובעת מירידה במספר המשתמשים וגם מרידה גדולה יחסית בהכנסות מפרסום, ערכה החברה אירוע וירטואלי שבו הדגישה את המאמצים שהיא משקיעה במטאברס, הכיוון שאליו היא צועדת כדי להרחיב בחזרה את פעילותה. באירוע המסוים הזה הציגה החברה את ההשקעה שלה בבינה מלאכותית לטובת המטאברס ואת השימושיות המקוונת בכלל באינטרנט.
מארק צוקרברג, שפתח האירוע שהיה בעיקרו מקצועי, הציג את הפרויקטים השונים שמטא מפתחת לטובת המטאברס שלה, ובכלל, באמצעות בינה מלאכותית. ההכרזה העיקרית שלו הייתה על פרויקט CARIakoe, שלדבריו הוא מודל עצבי מקצה לקצה, שבונה את הקשרים בין המשתמשים לשירותים השונים במטאברס באמצעות API. אחת המטרות שלו היא לאפשר דיאלוגים טובים יותר באמצעות הבנה של שפה טבעית, כולל מעקב אחר מצב הדיאלוג בין הדמויות, קביעת מדיניות ויצירת שפה טבעית. מטרה אחרת היא ליצור כלים, שיאפשרו חקירה וניווט אמיתיים בעולם הווירטואלי, בדומה לאופן שאנשים בודקים מקומות חדשים.
"אנחנו נמצאים בתקופה של יצירת דור חדש של עוזרים עבור העולם החדש. אנחנו נזדקק לבינה מלאכותית כדי לאפשר לאנשים לנווט בעולמות הווירטואליים וגם במציאות רבודה, והבינה המלאכותית תלמד להבין את ההקשר וגם לעזור. היא באמת תוכל לראות הכל מנקודת המבט שלנו, ממש בגוף ראשון, כך שהציפיות מהבינה המלאכותית יהיו הרבה יותר גדולות", אמר צוקרברג.
העבודה על יצירת נקודת מבט בגוף ראשון עבור הבינה המלאכותית היא אחד משני תחומי ההתמקדות שהציג צוקרברג. התחום השני הוא פיתוח מודלים מבוססי בינה מלאכותית, שעוזרים ליצור כל מה שעולה על הדעת. בהקשר הזה הוא הציג את Builder Body, קונספט שמאפשר למשתמש לתאר בקולו את מה שהוא רוצה, והבינה המלאכותית תחולל את זה עבורו בעולם שהוא בונה, ובזמן אמת.
הדוגמה שהציג צוקרברג, שגרמה לו לעטות חיוך מלא סיפוק על פניו, הייתה בסיסית עדיין, בגרפיקה יחסית נמוכה, אבל בהחלט הראתה את התגובה המיידית של המערכת לבקשות של המשתמש.
היבט חשוב נוסף, לפחות מבחינתה של מטא, שאליו התייחס מנכ"ל מטא בדבריו הוא תחום השפה, או יותר נכון, מחסום השפה. "הבינה המלאכותית תעזור לנו לפתור עוד בעיה קשה והיא, שהרבה מאוד מהעולם עדיין לא יכול להשתמש באינטרנט בשפה שלו. היכולת לתקשר עם כל אחד בכל שפה היא כוח-על שאנשים חלמו עליו משחר האנושות – ובינה מלאכותית היא שתאפשר לכוח הזה להתממש עוד בימינו", הוא טען.
חלק מ-CARIakoe הוא תיאור תחום שבמטא כבר התייחסו אליו בעבר הלא רחוק באחד האירועים, והוא "אף שפה לא נשארת מאחור". המטרה, לדבריו, היא ליצור מנגנון תרגום אוניברסלי ומיידי, שבאמצעותו יוכל כל אחד לדבר עם כל אחד בשפתו שלו ולהבין מה אומר הצד השני, ולא משנה באיזו שפה הוא מדבר.
"רוב המודלים של הבינה המלאכותית המשמשים כיום לתרגום בדרך כלל משתמשים באמצע באנגלית כדי לבצע את התרגום מצד לצד. בנינו במטא מודל קוד פתוח, שמאפשר לבצע תרגום ישירות משפה לשפה בין מאות שפות ללא הצורך בתיווך של אנגלית (וכן, גם עברית ברשימה – צ.ק.), ואנחנו מקווים בעתיד לשלב את זה גם במטאברס", סיפר צוקרברג.
לבנות עולם וירטואלי בפקודות קוליות. צילום: מטא
הוא הוסיף וציין, שההדור הנוכחי של פתרונות הבינה המלאכותית ולימוד המכונה נמצא בפיתוח כבר מזה עשור בפייסבוק/מטא, אך לא ציין מתי זה יבוא לידי יישום בפועל. "כבר היום יש לימוד מכונה כמעט בכל פעולה שמבצעים, החל בבחירת תמונה בטלפון. אני מצפה שהמגמה רק תתגבר בעתיד. אבל כדי להשיג את המטרות שלנו אנו זקוקים לבניית מודלים מדויקים, מהירים וטובים יותר", הוא סיכם. "יש לנו הזדמנות לבנות סביבה מקוונת טובה ובטוחה יותר לכל, וזה אומר יצירת בינה מלאכותית שפועלת ברמה הגבוהה ביותר של פרטיות, עם שמירה על כבוד האדם, וגם לעבוד בפתיחות ובשקיפות".
24/02/22 15:18
6.19% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ההבדלים בין אחסון מבוסס SSD פנימי לבין כרטיס זיכרון חיצוני, ולא משנה אם בתצורת SD או misroSD, היה עד לאחרונה ממש ברור לחלוטין. זה התקן מהיר שטס במהירות הכי גבוהה שיש, וזה התקן אחסון שהיתרון שלו הוא לא המהירות, אלא יכולת הניוד הקלה, במיוחד אם רוצים להעביר אותן בין מכשירים שונים – מחשב נייד, מצלמה מקצועית או טלפון. אתם יודעים מה, גם התקן SSD חיצוני נחשב להרבה יותר מהיר מכרטיס SD.
אבל כמו שלמדנו כבר בעולם הטכנולוגי החומרתי, טשטוש גבולות זה משהו כמעט מחויב המציאות. השאלה היא לא אם זה יקרה, אלא מתי, והמתי בהיבט הזה הגיע עם ההכרזה של ADATA על כרטיס זיכרון חיצוני בשם Premier Extreme SDXC SD7.0 Express.
לפי החברה, הכרטיס, שמצויד בבקר מהיר בשם SMI SM2708AB, הוא הראשון מסוגו שעבר תוכנית אימות שמאשרת כי הוא עומד בתקני הממשק הקפדניים של SDA לביצועים ואמינות, והוא גם מציע תמיכה ב-PCIe Gen3x1 ו-NVMe כדי לספק ביצועי קריאה וכתיבה במהירות של 700/800 מגה-בייט/לשנייה שם לפי ADATA יותר מהירים פי 1.5 מכונני SSD בחיבור SATA. בנוסף, בהשוואה לכרטיסי זיכרון UHS-II SD וכרטיסי UHS-I SD, הוא מהיר פי 2.7 ופי 8, בהתאמה.
הוא מתאים לצילומי וידיאו באיכות 4K ואז להקרנה ישירה ממנו במחשב, והוא כולל קוד לתיקון שגיאות כדי להבטיח את דיוק הנתונים. ויותר מזה, הוא עמיד למים, עמיד בפני זעזועים, עמיד בפני רנטגן, עמיד בפני חשמל סטטי, ונבדק לפעול בצורה מיטבית בטמפרטורות גבוהות ונמוכות.
הוא יוצע בשוק בפועל בנפחים של 256 ו-512 גיגה-בייט, שהם נפחים של כונני SSD שמגיעים ברוב המחשבים הניידים שמוצעים כיום בשוק. המחיר טרם פורסם.
24/02/22 18:04
6.19% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
2021 הייתה שנה מצוינת ומצטיינת במיוחד להיי-טק הישראלי – בגיוסים ובהנפקות, אך גם בפרויקטים, בטרנספורמציה דיגיטלית ובמהלכים משמעותיים שבוצעו במהלכה. טקס מצטייני המחשוב של אנשים ומחשבים, שיתקיים ביום ב' הקרוב, יחגוג את המצוינות הזאת ויוקיר את אלה שגרמו לה, לפחות בהיבט ה-IT.
הטקס, IT Awards, הוא אירוע שמקיימת אנשים ומחשבים מדי שנה, ובמסגרתו מוענקים אותות הצטיינות לפרויקטי IT שנערכו בשנה שלפני כן, ושנבחרו על ידי ועדת שיפוט ובה בכירים בענף. השנה יתקיים הטקס באולם האירועים איסט בתל אביב וישתתפו בו מאות מבכירי ענף ההיי-טק וה-IT, בהם מנכ"לים, מנמ"רים, עובדים במחלקות IT ובכירים במשק. זהו אחד האירועים הפיזיים הראשונים בעולמות ההיי-טק וה-IT לאחר החזרה לשגרה.
זהות הזוכים תתגלה באירוע עצמו, אבל מה שניתן לספר כעת הוא שהם מגיעים מ-97 ארגונים מכל מגזרי המשק, שזכו במעל 200 פרויקטים מתוך יותר מ-900 שהוגשו השנה, ב-11 קטגוריות שונות. התחרות נערכת במשך חצי שנה, בשני שלבים, ובחירת הזוכים היא על פי שקלול הניקוד שהעניקו 44 שופטים מקצועיים בלתי תלויים. יש לציין שהתחרות מלווה ומבוקרת על ידי ייעוץ משפטי.
בטקס ביום ב' יוענקו גם אותות הצטיינות ל-19 מנמ"רים שנבחרו על ידי ועדת איתור בראשות פרופ' גדי אריאב מאוניברסיטת תל אביב. כמו כן, יינתנו תעודות הוקרה למנהלי שיווק בכירים מחברות IT ותוענק תעודת הוקרה למנכ"ל המצטיין של השנה – בשני המקרים על פי בחירת מערכת אנשים ומחשבים.
18 שנים של הוקרה על הצטיינות
טקס מצטייני המחשוב IT Awards נערך זו הפעם ה-18, בשנת ה-41 להיווסדה של קבוצת אנשים ומחשבים. התחרות נחשבת לאירוע המרכזי בעולם ה-IT – במגזרים הפרטי, הציבורי והממשלתי. במהלך השנים זכו בה מעל 2,000 פרויקטים.
גם השנה בלטו בהצטיינותם פרויקטים הקשורים למשבר הקורונה, ו-190 מהם התמודדו בקטגוריה מיוחדת. נתון זה מוכיח את מרכזיותו של ה-IT ואת תרומתו לכך שמרבית מגזרי המשק המשיכו לתפקד גם בתקופת המגפה. שלוש קטגוריות נוספות – טרנספורמציה דיגיטלית, חדשנות ופרויקטי אנליטיקה – מיועדות להערכה לאלה שהביאו את הארגונים לעבוד כרגיל, במידת האפשר, גם בקורונה, ולהמשיך לממש את תוכניות העבודה שלהם בעולמות ה-IT והחדשנות. בארגונים רבים, הפעילות שלהם סייעה להוביל להגברת הביקושים – דווקא בתקופה כלכלית לא קלה.
לצד הענקת האותות יברכו את הזוכים מנכ"לי חברות שעובדות עם ענף ההיי-טק, שהפרויקטים שזכו נעשו בשיתופן.
את הטקס ינחו פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ונטלי גבאי, סמנכ"לית השיווק והאירועים של הקבוצה, שמנהלת את האירוע המורכב מאז תחילתו, יחד עם צוות הפקה מקצועי. האירוע ייפתח בדברי ברכה של עו"ד אביב אילון, המלווה את התחרות מיומה הראשון, ופרופ' אריאב ייתן, כמדי שנה, את הרצאת הפתיחה.
רוצים להשתתף בטקס ולהביע בעצמכם הערכה למצטיינים? לפרטים נוספים לחצו כאן.
24/02/22 20:01
6.19% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לימור אפיק, מנהלת אזורית ברד-האט לישראל, יוון וקפריסין, ממשיכה לזכות בתארים: לאחר שבשנה שעברה היא קיבלה את תואר "המנהלת האזורית של השנה", באחרונה העניקה לה ענקית הקוד הפתוח את אות "הניהול הפתוח" באירופה (שזה תרגום מוצלח יותר בעיני דיילי ציפי ל-Open manager מאשר "המנהלת הפתוחה").
בנימוקי הזכייה נכתב כי "לא משנה מה עומד על הפרק, אפיק תמיד מאוד תומכת, ובאמת אכפת לה מהצוות שלה", ללא קשר לתוצאות. ברד-האט מכנים את התנהגותה "אמת מידה בתעשייה".
אפיק, ששמחה מאוד על קבלת התואר, הגיבה בעמוד הלינקדאין שלה: "לכבוד רב הוא לי לקבל את התואר הזה. התוצאות תמיד היו חשובות לי, ועשינו את זה – הצוות שלי עקף את התוצאות המצופות. אבל גם להיות מנהלת השנה באירופה – לא יכולתי לבקש יותר".
ואמנם, מקורותיה של דיילי ציפי ברד-האט לחשו לה שהישגי המכירות של החברה בישראל, בניהולה של אפיק, הם מעבר יעדים שהוגדרו.
24/02/22 14:50
5.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
רק באחרונה נסערו רבים מסיפורו של סיימון לבייב, נוכל הטינדר הישראלי הבילנאומי, שכידוע הערים על נשים רבות כחלק מ"הונאה רומנטית", לכאורה, כדי לשים את ידיו על הונן. כעת מסבר שלבייב, ששמו האמיתי הוא בכלל שמעון חיות, ממש לא לבד.
ניקול הצ'ינסון בת ה-24 מטנסי הפסידה, לדבריה, 390,000 דולר – שהם כל חסכונות חייה – אחרי שנפלה קורבן להאקר דרך אפליקציית ההיכרויות המקוונת הינג' (Hinge).
הצ'ינסון סיפרה ל-BBC כי התייתמה מאם ופירטה על כך שהיא ואביה האלמן מכרו אחרי מות אמה את בית המשפחה הגדול מדי וטיפחו חיסכון, שאמור היה לסייע להם להסתדר בהמשך חייהם.
נוכל הטינדר, שמעון חיות, המוכר כסיימון לבייב. צילום: צילום מסך מחשבון הפייסבוק של לבייב
הונאות רומנטיות – קריפטו מעורב בהן יותר ויותר
אבל אז היא הכירה באמצעות הינג' גבר שמצא חן בעיניה, ששמו היה לדבריו האו. השניים התיידדו ובמהלך השיחות איתו סיפר האו כי הוא משקיע חובבן בקריפטו בכלל ובביטקוין בפרט, והציע לאישה הצעירה שהכיר סיוע בהשקעת כספה כדי לצבור עליו רווח נאה.
האו הנחה את הקורבן שלו לפתוח חשבון קריפטו באתר המוכר Crypto.com, אך אז שלח אליה קישור למה שכינה "פלטפורמה למסחר בקריפטו" ואמר לה להפקיד את כספה שם.
הצ'ינסון החלה לראות את הכסף שבו רכשה ביטקוין גדל, עקב מה שחשבה שהיא השקעתה המוצלחת בקריפטו, ובהתלהבותה גייסה גם את אביה להצטרף ולרכוש בכספו קריפטו, כדי להרוויח ממנו יותר. "רק רציתי לתמוך במשפחה", הסבירה הצעירה התמימה את מעשיה.
אבל אז החליטה הצ'ינסון לנסות לפדות את ההון שלכאורה צברה – שנסק ל-1.2 מיליון דולר, שהיוו, לפחות כך נראה, כמעט פי עשרה מהסכום הראשוני שהשקיעה ברכישת המטבעות הדיגיטליים. אלא שכאן החלו הבעיות והצ'ינסון הבינה שהיא ככל הנראה בצרה צרורה. האתר שאליו נשלחה בישר לה שבכדי לפדות את הכסף שהצטבר עליה לשלם מאות אלפים דולרים, כמיסים.
הצ'ינסון הבינה שנעקצה.
אמנם האו שלח אותה בתחילה לאתר לגיטימי העוסק במסחר בקריפטו, אך הקישור שהגיע ממנו בהמשך היה למעשה אל הארנק הדיגיטלי שבבעלותו, והכסף שהושקע קודם לכן על ידה לשם רכישת הביטקוין פשוט עבר אליו – 390 אלף דולר, שהיו למעשה כל כספם של המשקיעים התמימים.
"הרסתי את החיים שלי ושל אבא שלי לחלוטין", סיפרה הצ'ינסון לתקשורת.
מהינג' נמסר כי הפלטפורמה מתייחסת בחומרה להונאה ונלחמת בה.