זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/11/22 09:04
21.2% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דווקא על חרסון, שהייתה אחד מסמלי ההתנגדות האוקראינים, ויתרו הרוסים בקלות יתרה. האם אכן מדובר במהלך טקטי או הונאה? Photo: Kostiantyn Liberov and Vlada Liberova, Virginie Nguyen Hoang, State Emergency Service of Ukraine, Yana Sidásh, Ray Baseley for Forum.24, Dima Kornilov, Peter Batanov. כל ניהול מלחמה מושתת על הונאה. כאשר אנו מסוגלים לתקוף, מן הדין שניראה כלא מסוגלים לכך; בשעה שאנו פועלים, עלינו להיראות כיושבים בחיבוק ידיים; כאשר אנו יושבים בקרבת אויב, עלינו ליצור את הרושם, שאנו רחוקים ממנו;
כאשר אנחנו רחוקים מהאויב עליו להאמין, שאנו נמצאים בקרבתו. הבה נטיל את חכותינו כדי לפתות את האויב, נעמיד פנים, שקיים אי-סדר בצבאנו, ואז נשבור אותו.
סון צ'ו, אומנות המלחמה
כעשרה ימים לפני כתיבת שורות אלו, ב- 9 לנובמבר, הורה שר ההגנה הרוסי, סרגיי שויגו, לכוחותיו לסגת מהעיר חרסון, ולהתמקם על הגדה המערבית של נהר הדנייפר, הצמוד לעיר. הגנרל שמונה לפני כחודשיים לעמוד בראש הצבא הרוסי הנלחם באוקראינה, הגנרל סרגיי סורוביקין, בהצגה תקשורתית רבת רושם, הציג את המצב לשר ההגנה והמליץ על הנסיגה וההתארגנות מחדש מחוץ לחרסון.
ב- 11 לנובמבר יצאו הכוחות הרוסים מהעיר חרסון, שהיתה כבושה במשך 9 חודשי לחימה. לפני שנמלטו באופן סופי מהעיר, פוצצו הרוסים סכר וגשר מרכזיים בעיר, לא ברור אם מתוך נקמה או מצורך טקטי. לפי הדיילי מיילי, לאחר הפיצוץ נראו חיילים רוסים נמלטים כשהם לבושים בבגדי אזרחים.
תזמון היציאה הצבאית מחרסון נראה מוזר מעט על רקע המערכה המתנהלת ברוסיה והפיקוד החדש של הצבא הרוסי של הגנרל סורוביקין, הידוע בכינויו "הקצב מחאלב" או "גנרל ארמגדון". סורוביקין ידוע באכזריותו הרבה ובאי-פשרנותו (על קוי אופיו במאמר אחר שפרסמתי). ועל אף מצבו הרעוע של הצבא הרוסי, היציאה הבהולה מחרסון, אחד מסמלי המאבק של אוקראינה, אינה מובנת דיה.
אחת מהאופציות להתנהלות הרוסית ביציאה מחרסון, בטח ובטח שזו שודרה בממלכתיות רבת רושם שכזו בטלוויזיה הרוסית, היא שזהו מהלך של הונאה מתוכננת ומתוזמנת, שמטרתה לייצר מניפולציה על היריב, על מנת לשלוט בהבנת המציאות שלו ולגרום לו לבצע פעולות שגויות, ובכך ליצור עליו יתרון מכריע.
דוקטרינה ליצירת הונאה – המסקירובקה
מסקירובקה היא דוקטרינת הטעייה רוסית, ששורשיה במלחמת העולם השנייה. זוהי דוקטרינה לביצוע הונאה והטעייה, המבוססת על "הרדמת" האוייב באמצעות הרגלתו למצב מסויים.
במלחמת אוקראינה עשו כבר הרוסים שימוש בדוקטרינה זו. כשפוטין החל להגביר את קצב איומיו מול שלטונו של זלינסקי, הוא הכניס לקו הגבול עם אוקראינה כ- 100,00 לוחמים במרץ 2021. כשנה לפני המלחמה.
כחודש לאחר מכן הוא שלף אותם בחזרה. בנובמבר 2021, כשלושה חודשים לפני המלחמה עשה פוטין את אותו המהלך. ובינואר 2022, כחודש לפני שהחלה המלחמה חזר מהלך הכנסת הכוחות שוב על עצמו. בכל הפעמים אוקראינה, יחד עם המערב ונאט"ו, העריכו כי מהלכיו של פוטין יש בהם רק משום האיום, והוא לא יפלוש לאוקראינה.
במרץ 2022, במהלך מתואם נוסף, נשלח כוח רוסי לכבוש את קייב. מהלך זה הכריח את האוקראינים לשלוח כוחות תגבור מאזור הדרום לעבר קייב, שהותירו את החזית הדרומית "קלה" יותר לכיבוש, וכך הושגה השליטה על חרסון וערים נוספות באזור.
דווקא על חרסון, שהייתה אחד מסמלי ההתנגדות האוקראינים, ויתר הגנרל הרוסי בקלות יתרה. האם אכן מדובר במהלך טקטי, שנועד לאפשר לרוסיה "אוויר לנשימה", זמן ומרחב להתארגנות מחדש, כמו שהצהיר על כך הגנרל סורוביקין מול שר ההגנה? או שזהו מהלך הונאה קלאסי רוסי נוסף, שנועד לנצל את תחושת הניצחון האוקראינית על מנת לתקוף בעוצמה רבה יותר?
הימים הקרובים, בהם הקור הקשה כבר הגיע לשדות הקטל של אוקראינה, בוודאי יעזרו לנו בפתרון התעלומה.
20/11/22 08:39
12.44% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בשותפות תעשייתית היא בין דאסו, איירבוס ו-INDRA, המייצגת את התעשיות של גרמניה ושל ספרד By JohnNewton8 - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79790780 צרפת, גרמניה וספרד הגיעו להסכם לתחילת השלב השני בפיתוח מטוס קרב אירופי חדש FCAS, פרוייקט ההגנה הגדול ביותר של אירופה, ששוויו מוערך ב-100 מיליארד יורו.
משרד ההגנה הגרמני הודיע כי הושג הסכם תעשייתי, וכי שלוש המדינות והתעשיות האוויריות שלהן ישתפו פעולה ויתחלקו שווה בשווה, כאשר צרפת היא מובילת הפרוייקט. רויטרס מדווחת כי משרד ההגנה של ספרד יוציא בשלב הנוכחי 2.5 מיליארד יורו .
שרת ההגנה של גרמניה כריסטינה למברכט שיבחה את השת"פ בפרוייקט הענק בין שלוש המדינות שיחזק את היכולות הצבאיות של היבשת כולה.
השותפות התעשייתית היא בין דאסו, איירבוס ו-INDRA, המייצגת את התעשיות של גרמניה ושל ספרד. אלו יבנו אל המטוס שיחליף בשנות 2040 את מטוסי הקרב ראפאל ויורופייטר.
ראשית פרוייקט מטוס הקרב האירופי ב-2017 בהכרזה של עמנואל מקרון ואנגלה מרקל שהודיעו על ייצור מטוס ומערכות נשק נוספות, כולל כטמ"מים.
אחרי כן היו עיכובים בהתקדמות הפרוייקט כאשר דאסו ואיירבוס מאשימות זו את זו בעיכובים, בין היתר בגלל קשיי מימון. ביום ששי נחתם ההסכם לגשת לשלב השני של פיתוח מטוס הקרב.
20/11/22 09:13
10.6% מהצפיות
מאת IsraelDefense
By Tasnim News - https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/04/26/2056196, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=96624295 מסמכים שהגיעו לעיתון וול סטריט ג'ורנל מראים שרכיבים אלקטרוניים תוצרת המערב נמצאו בכטמ"מים מוג'אהד-6 תוצרת איראן ששיגרו הרוסים באוקראינה, כאלו שיוצרו בארה"ב וגם בישראל.
בכטמ"מים מוג'אהד-6 שנפלו בידי האוקראינים ונבדקו על ידי המודיעין האוקראיני נמצאו עדשות טלסקופיות ברזולוציות גבוהות שנועדו לתצפית והכוונת נשק, והן, לדברי העיתון, זהות לעדשות אלו תוצרת החברה הישראלית 'אופיר פתרונות אופטרוניים'. נערכה השוואה בין העדשות שנמצאו בכטמ"מ האיראני לבין אלו של אופיר. החברה סירבה להגיב.
המודיעין הצבאי האוקראיני הניח תחילה שהעדשות שנמצאו בכטמ"מ האיראני הן תוצרת חברת 'סיירה אולימפיק טכנולוגיות' ממדינת אוריגון, ארה"ב, הידועה בכך שהיא משתמשת למוצריה בעדשות של אופיר הישראלית.
אולם מנכ"ל החברה האמריקנית כריס ג'ונסוןו בדק את צילומי הרכיבים, ומסקנתו היא שהרכיבים שנמצאו בכטמ"מ האיראני דומים, אך אינם זהים, לאלו שמייצרת החברה האמריקנית.
הוא הוסיף שקשה מאוד לקבוע את המקור האמיתי של רכיבים כאלו. לדבריו, לפני כמה שניים ביקשו האיראנים לרכוש אצלו עדשות, הוא סירב למכור, ולדעתו יתכן שהאיראנים השיגו את הרכיבים מכלים שהופלו בעירק או באפגניסטן או באמצעות מתווכים.
לדברי WAR ZONE האוקראינים ביצעו מתקפת סייבר על כטמ"מ איראני, הנחיתו אותו בשלמותו ואנשי מודיעין ומומחים צבאיים פירקו את הכלי לחלקיו.
אחת המסקנות של החקירה האוקראינית היא שיש כשל עצום בשרשרת האספקה שמאפשר למדינות אויבות כמו איראן להרוויח מטכנולוגיות מערביות מתקדמות.
נמצא כי שלושה רבעים מהרכיבים האלקטרוניים בכטמ"מ האיראני היו מתוצרת ארה"ב.
בכטמ"מים התגלו מנועי סרבו תוצרת חברת טונגאווה-סייקו מיפן ורכיבים תוצרת חברת 'אינפיניאון טכנולוגיות' בגרמניה ו'מייקרוצ'יפ' באריזונה, ארה"ב.
20/11/22 10:45
10.6% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המידע מצביע על כך שהחברה שבבעלות אשתו של הגנרל קיבלה כספים רבים מאוליגרכים הנאמנים לפוטין https://eng.mil.ru/en/management/combatant_arms/more.htm?id=11854308@SD_Employee המעטפת של הגנרל סורובקין שקיבל את הפיקוד לאחרונה על המערכה הרוסית באוקראינה, המכונה במערב כ"גנרל ארמגדון" ו"הקצב מחאלב" בגלל אכזריותו הרבה, מתחילה להסדק בשבוע האחרון.
מידע שהחל להתפרסם במקורות שונים ברשת האינטרנט, מצביע על כך שהחברה שבבעלות אשתו של הגנרל קיבלה כספים רבים מאוליגרכים הנאמנים לפוטין. אשתו של הגנרל מחזיקה מזה כעשר שנים בבעלותה חברה לניסור עצים ולעיבוד שבבי עץ בהרי אורל.
ב- 2017 בעוד הגנרל נלחם ומפקד על הכוחות הרוסים בסוריה, הגיע הנשיא הרוסי, פוטין, לבקר בזירות הלחימה בסוריה. סורובקין אז הצהיר בהתלהבות יתרה בפני פוטין כי הוא הצליח לשים את ידו על שני מרבצי פוספטים ענקיים ליד העיר פאלמירה.
פוטין התלהב מהדיווח, שכן ידידו האוליגרך גנדי טימשנקו תכנן לעשות כסף, והרבה, מהמחצבים הסורים. וכמובן, אם טימשנקו עושה כסף, גם פוטין עושה כסף. טימשנקו היה, אגב, זה ששילם על ארמונו של פוטין ויקבי היין הסמוכים אליו.
לאחר שסורובקין השתלט על מרבצי הפוספטים, נסגר חוזה בין נשיא סוריה, בשאר אל אסאד, ובין החברה בבעלותו של טימשנקו, Stroytansgaz, לכרייה וייצוא בלעדי של פוספטים מהמדינה ההרוסה.
אך השותפים החדשים נתקלו בבעיות "לוגיסטיות" סבוכות, שכן באזור המרבצים ובנתיב הסעתם אל מחוץ למדינה, לא הייתה שליטה צבאית לצבאו של אסד או לצבא הרוסי. וכאן נכנס סורובקין לתמונה שוב.
בעזרת הצבא הרוסי וסיוע סורי, האזור כולו נכבש ביד קשה, ותוך שבועות בודדים החל טימשנקו כבר לייצא פוספטים מסוריה, דרך בסיס הצי הרוסי בטרטוס, ושטח אחסון שהוכן עבורו בנמל. הפוספטים הועברו תחת שמירה כבדה מאזורי המחצבים ועד הנמל, בחסות הצבא הרוסי, הצבא הסורי וקבוצת וואגנר, הפועלת בשירותו של פוטין.
מהנמל הועמסו הפוספטים אל אוניות משא, שמערכת הזיהוי האוטומטית שלהן (מערכת ה- AIS, Automatic Identification System) כובתה, כך שלא ניתן יהיה לזהותן בים, ולא את מסלולן ומיקומן. גם שטרי המטען עליהן זויפו, כך שלא ניתן יהיה לדעת שהמטען מקורו בסוריה ושהוא שייך לטימשנקו, לאור הסנקציות המוטלות על המדינה ועל האיש.
כך יכלו האוניות לצאת מסוריה ולהעביר את סחורתן לאירופה, מבלי שאיש באירופה יחשוד כי הפוספטים מקורם בסוריה. יש הטוענים כי טימשנקו העביר לחברה שבבעלות אשתו של סורובקין שכר טירחה של למעלה מ- 1.4 מיליון דולרים, בעבור טרחתו של הגנרל האכזר.
מעניין יהיה מה הוא חלקו הכלכלי של הגנרל סורובקין באוקראינה, בשמירה או בהשגת משאבים ואוצרות טבע לפוטין ולאוליגרכים שלו.
20/11/22 17:54
10.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שווי העסקה הנוכחית הוא מעל 153 מיליון דולרים כשהשווי הכולל של החוזה שניתן ל- BAE Systems לספק רק"מים אמפיביים לצבא האמריקאי הנו קצת יותר מ-2 מיליארד דולרים By Cpl. Jamin Powell - https://www.dvidshub.net/image/6593098/delta-company-3rd-assault-amphibi..., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=103533839 משרד ההגנה האמריקאי העניק השבוע לחברת BAE Systems חוזה המשך בשווי של יותר מ-153 מיליון דולרים לאספקת 30 רק"מים אמפיביים נוספים (ACV) לחיל הנחתים האמריקאי. שוויו הכולל של החוזה שניתן ל BAE Systems לספק רק"מים אמפיביים לצבא האמריקאי הנו קצת יותר מ-2 מיליארד דולרים.
רכב ACV 1.1 הנו רכב 8X8 מתקדם המסוגל לנוע בים הפתוח ומבוסס על פלטפורמה שפותחה על ידי החברה האיטלקית איווקו. הרכב מצויד במנוע 6 צילינדרים חדש עם 700 כוחות סוס החזק יותר מהרק"מ האמפיבי הנוכחי מדגם .AAV רכב ה-ACV יכול להכיל 13 חיילי מרינס, כסאות מוגני-פיצוץ ל-3 אנשי צוות ויכולת שרידות ומיגון גבוהה יותר מהכלים המשמשים כיום את המרינס.
חברת BAE Systems פיתחה 4 דגמים שונים לרק"מ ACV: ACV-30 המצויד בצריח עם תותח אוטומטי 30 מ"מ, נגמ"ש ,ACV-P רק"מ פיקוד ACV-C ורק"מ חילוץ .ACV-R
20/11/22 08:50
7.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בואינג חתומה על חוזה של 805 מיליון דולר לייצור ארבעה מטוסי תדלוק בלתי מאויישים עבור הצי | המתדלק MQ-25 מיוצר במפעלי חברת בואינג בסט. לואיס Boeing photo
פיקוד נושאות המטוסים של הצי האמריקני הזמין בחברת בואינג מטוסי תדלוק בלתי מאויישים כתמיכה בקידום היכולות המבצעית של צי נושאות המטוסים.
המתדלק MQ-25 מיוצר במפעלי חברת בואינג בסט. לואיס. זו הפעם הראשונה שהצי מזמין מטוס תדלוק אוטונומי, כשהמטרה היא להעניק יכולות תדלוק אווירי מסוג חדש למטוסי הקרב שעל נושאות המטוסים ולהאריך את הטווח המבצעי של מטוסי F-18 SUPER HORNET ו-GROWLER של בואינג ו-F-35C של לוקהיד מרטין.
MILITARY ELECTRONICS מדווח כי המטוס הבלי מאוייש הראשון טס בשנה שעברה, ובשנה הבאה צפוייה הכרזה של כשירות מבצעית ראשונית. בואינג חתומה על חוזה של 805 מיליון דולר לייצור ארבעה מטוסי תדלוק בלתי מאויישים, שיפעלו מנושאות המטוסים.
מטוס כזה נשלט על ידי מערכת שליטה וניהוג מתקדמת ביותר, וכך גם מערך התדלוק בתוך המטוס ומחוצה לו בחיבור עם המטוס המתדלק. במתדלק מגוון מצלמות, ערוצי נתונים וטלמטריה, מנגנוני ייצוב מיוחדים, מערכות עיבוד נתונים מהירות ומערכות שליטה על מנועי המתדלק.
20/11/22 10:06
7.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ב-2019 משרד התקשורת אפשר להוט לספק שירותי טלוייזיה על בסיס תשתית סלולרית ביישובים מרוחקים | למרות זאת, החברה טענה בפני לקוחות שאין לה תשתית באזור bigstock
משרד התקשורת הטיל על הוט טלקום עיצום כספי בסך 5,717,090 ₪ בשל הפרה חמורה של חובת מתן השירות בבכ-220 יישובים מרוחקים בפריפריה.
על הוט טלקום הוטלה החובה להקים, לקיים ולהפעיל רשת ציבורית הפרושה בכל הארץ ולספק באמצעותה שירותים לכלל הציבור בכל הארץ. בחודש יולי 2019 החליט שר התקשורת לאמץ את המלצות הוועדה המייעצת בנושא פרישת תשתיות טכנולוגיות, ולאפשר להוט טלקום, לספק שירותים בכ-220 ישובים בפריפריה באמצעים חלופיים במקום פרישת תשתית קווית באותם ישובים כפי שחויבה במקור.
אחת ממטרותיה העיקריות של החלטת השר הייתה להנגיש באופן אפקטיבי רשת אינטרנט ליישובי הפריפריה הישראלית. על אף האפשרות שניתנה לה, הוט טלקום לא פעלה על פי החלטת שר התקשורת, לא נערכה כנדרש למתן שירות באמצעים חלופיים ולא סיפקה שירות כפי שנדרשה לעשות עד לימים אלו.
ממצאי הליך הפיקוח אף העלו כי במקרים רבים נציגי שירות הלקוחות של החברה השיבו לפונים שהזדהו כלקוחות פוטנציאליים מאותם ישובים כי לחברה אין תשתית באותם ישובים וכי לא ניתן לספק להם שירות. מבחן התוצאה הראה כי ביולי האחרון היו מחוברים בפועל לתשתית הוט רק כ-186 משקי בית ביישובים המדוברים, שמהווים 0.07% משיעור הלקוחות הפוטנציאליים.
להפרה זו יש השלכות נרחבות הן על מתן השירות בפועל לתושבים, הן על איכות השירות שמקבלים התושבים והן על התחרות באותם ישובים. בהעדר פרישה של הוט טלקום נגישים משקי בית אלו לתשתית אחת בלבד, ונגישות בודדת זו משליכה על איכות ומחירי השירות.
זאת כמובן בנוסף לפגיעה החמורה ביישום המדיניות של משרד התקשורת שמטרתה לפתוח את שוק התקשורת לתחרות ולהביא לפיתוח תשתיות התקשורת במדינת ישראל לטובת הצרכנים, ולכן מנכ"לית משרד התקשורת החליטה להטיל קנס של קרוב ל-6 מיליון ₪ על הוט טלקום.
משרד התקשורת רואה בחומרה רבה הפרות מסוג זה הפוגעות בפריפריה ובזכות של תושביה לתשתית תקשורת מתקדמת.
20/11/22 09:10
5.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רוסיה השתמשה ביותר מ-400 חימושים משוטטים תוצרת איראן במלחמה באוקראינה מאז חודש אוגוסט, כך לפי הפרסום khamenei.ir רוסיה הגיעה להסכם חשאי עם איראן להתחיל בייצור כטמ"מים חמושים תוצרת איראן על אדמת רוסיה, כך נמסר לסוכנויות ביון בארה"ב ובאירופה.
וושינגטון פוסט דיווח אמש כי בכירים רוסיים ואיראניים הגיעו להסכם זה בפגישה שהתקיימה בטהרן בתחילת נובמבר, ושתי המדינות מזדרזות להעביר רכיבים וידע כדי שניתן יהיה להתחיל לייצר את הכטמ"מים האיראניים ברוסיה תוך כמה חודשים.
מימוש ההסכם יסמל התקרבות נוספת בקשרים הצבאיים בין רוסיה לבין איראן. אם יהיה לרוסיה קו ייצור של חימושים משוטטים היא תוכל להגדיל את המאגר של מערכות נשק קטלניות.
רוסיה השתמשה ביותר מ-400 חימושים משוטטים תוצרת איראן במלחמה באוקראינה מאז חודש אוגוסט, כך לפי הפרסום.
בימים אלו נוקט הצבא הרוסי באוקראינה באסטרטגיה מבוססת על תמהיל של שיגור טילי שיוט וחימוש משוטט, בעיקר כדי להרוס את תשתיות האנרגיה של אוקראינה.
בפגישה בטהרן בנובמבר השתתפו נציגים של שתי התעשיות הצבאיות. אחד המקורות שדיווחו לעיתון על ההסכם אמר כי מימוש ההסכם מתקדם מהר משלב של החלטה לשלב ביצוע. "זה מתקדם מהר עם הרבה מרץ", הגדיר זאת המקור.