הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
31/03/25 13:23
31.82% מהצפיות
מאת Ynet
תרופה ניסיונית של חברת אלי לילי הצליחה להפחית ב-94% את רמות החלבון הגנטי Lp(a), שנחשב לאחד מגורמי הסיכון המרכזיים למחלות לב, שבץ והיצרות מסתם הלב – ולראשונה מעניקה תקווה לטיפול ממוקד. פרופ' ברק צפריר, מנהל השירות לשיקום לב ברמב"ם: "התרופה מורידה את רמות החלבון בצורה דרמטית, ולא נצפו תופעות לוואי משמעותיות". ד"ר דב גביש, רופא בכיר במערך הלב בשערי צדק: "מחקרים נוספים מתבצעים כרגע ואחריהם נדע יותר"
31/03/25 12:58
25% מהצפיות
מאת Ynet
גיל ההורים הוא אחד הגורמים המשפיעים על העלייה בשיעורי האוטיזם במדינות מפותחות וגם בישראל, לצד שיפור באבחון ומודעות גוברת. נתוני הלמ"ס שמתפרסמים לקראת יום המודעות לאוטיזם מגלים ששבעה מכל אלף נפשות מאובחנים על הרצף האוטיסטי. ל-45% מהאנשים על הרצף יש מוגבלות נוספת. באילו יישובים שיעור האוטיזם גבוה במיוחד ובאילו הוא נמוך מאוד? כל הנתונים
31/03/25 08:29
18.18% מהצפיות
מאת Ynet
סגן ד"ר ע' הצילה את חייו של פצוע קשה כשקיבלה בשטח החלטות גורליות בתוך דקות. ג' טיפלה בקצין בזמן שבקשר הודיעו שהמפקדת שלה נפצעה. ש' נכנסה לעזה יום אחרי טקס סיום קורס הפרמדיקים ונ' התפללה בכל פעם שחצתה את הגבול "שרק לא אצטרך לטפל באף אחד שאני מכירה". ארבע הלוחמות האלה הן הצוות הרפואי הבכיר של גדוד רותם בגבעתי, שבשנה האחרונה פעלו תחת אש בלב הרצועה. הן כבר מוכנות לחזור לחזית: "אין אצלנו סימני שאלה. לא משנה כמה קשה, בסוף יש תשובה אחת: אנחנו שם כדי לעזור"
31/03/25 07:03
13.64% מהצפיות
מאת Ynet
ברחבי הארץ פזורים 11 מרכזים עם חדרים אקוטיים, שמיועדים לטיפול בפגיעות מיניות. כשילד או ילדה שנפגעו מינית הגיעו לחדרים, הצוותים הרפואיים נתקלו בקשיים במציאת רופא שיבדוק אותם ברגישות ובלי לפגוע בראיות פורנזיות. משרד הבריאות פתח קורס ראשון לרופאי ורופאות נשים לטיפול בילדים שמגיעים לחדרי טיפול אקוטיים: "חלק מההכשרה זה ללמד את הרופאים איך בודקים בצורה שתפגע כמה שפחות בחקירה לאחר מכן - הרבה יותר קשה להשאיר ילד בלי מקלחת לזמן ממושך, עד שייאספו הראיות"
31/03/25 10:28
11.36% מהצפיות
מאת Ynet
הם לומדים, מתגייסים לצבא וחיים חיים נורמליים לחלוטין – ועדיין, האנשים, ביניהם ילדים ובני נוער, שחיים לצד מחלת האפילפסיה מתמודדים עם סטיגמות וחוסר מודעות. לקראת היום הסגול, שיתקיים ב-26 במרץ, במסגרת חודש המודעות לאפילפסיה, פגשנו את הילדים וההורים שמסתכלים למחלה בעיניים ומעניקים כלים גם לאחרים. לאנא בת ה-17, שאובחנה עם המחלה, מספרת: "היום אני מבינה שזה מה שמייחד אותי. אני גאה בזה"